Сб, 2024-04-20, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:38
До 300-річчя від дня народження Сковороди "Укрпошта" випустила марку
Інші останні Культурні новини

Сковорода укрпошта марка Частина коштів від продажу піде на відновлення музею Григорія Сковороди на Харківщини, що був зруйнований під час війни.

"Укрпошта" випустила ювілейну марку "Сад божественних пісень", що присвячена 300 річниці від Дня народження Григорія Сковороди. Про це повідомляє "Укрпошта".

Поштовий блок складається з двох марок. На одній зображений малюнок Сковороди — фонтан, що символізує концепцію філософа "нерівна рівність". Зображення цього фонтану є також на сучасних банкнотах в 500 гривень. А раніше цей малюнок був нанесений на банкноти УНР в 500 гривень, що ходили у 1918—1920 роках. На другій марці блоку зображений сам Григорій Сковорода у повний зріст.

Урочисте погашення марки відбулося одночасно у двох містах — у селищі Сковородинівка Харківської області, де похоронений філософ та розташований присвячений йому музейний комплекс, та у Нью-Йорку, де в церемонії погашення взяли участь перша леді України Олена Зеленська та генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селищі Сковородинівка Харківської області був зруйнований під час обстрілу російськими окупантами на початку травня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 370 | Додав: admin | Теги: марка, Укрпошта, сковорода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]