Пт, 2024-04-26, 14:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
До Британії на тлі іранських ядерних погроз прибув держсекретар США
Інші останні Новини світу

Держсекретар США прибув до Британії на тлі іранських ядерних погроз

Держсекретар США Майк Помпео прибув до Британії, щоб узгодити "спеціальні відносини" з країною після Brexit, на тлі того, як Іран заявив, що може припинити дотримання частин великої ядерної угоди, з якої США вийшли минулоріч.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Помпео прибув до Лондона після незапланованого візиту до Іраку, де він висловив занепокоєння щодо безпеки США на тлі зростання напруженості з Іраном.

Американські військові заявили у вівторок, що бомбардувальники B-52 будуть серед додаткових сил, що надсилаються на Близький Схід, щоб протистояти там "явним ознакам" загроз з боку Ірану, про що попередила адміністрація президента Дональда Трампа.

"Сигнал, який ми надіслали іранцям, я сподіваюся, ставить нас у положення, звідки ми можемо стримувати, і іранці двічі подумають про напад на американські інтереси", - сказав Помпео. Американська розвідка була "дуже конкретною" щодо загрози нападів, сказав він.

У Лондоні Помпео має зустрітися з прем'єр-міністром Терезою Мей. Він вже зустрівся з міністром закордонних справ Джеремі Хантом.

Франція, Велика Британія і Німеччина, європейські країни, які підписали ядерну угоду, кажуть, що роблять все можливе, щоб підтримати Іран, об'єднуючи ініціативи, щоб допомогти економіці країни, незважаючи на жорсткі санкції США.

У Вашингтоні також розгнівані тим, що Лондон вирішив дозволити китайській Huawei обмежену участь у будівництві частин британської мережі 5G.

Нагадаємо, 7 травня Помпео в останній момент скасував запланований візит до Берліна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Британія, держсекретар США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]