Сб, 2024-04-20, 15:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
До енергетичного додатка до Угоди про асоціацію Зеленського закликали підписати зміни
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Зеленського закликали підписати зміни до енергетичного додатка до Угоди про асоціацію

Віцепрем'єрка з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала президента Володимира Зеленського підписати зміни до додатка №27 до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС до саміту Україна-ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Треба, щоб не лише ВР і Кабмін зробили свою роботу, а щоб і президент підписав закон уже зараз, за кілька тижнів до саміту Україна-ЄС (нагадаю, він запланований на 8 липня). Чекаємо, непокоїмось", - написала вона у своєму Facebook.

За словами Климпуш-Цинцадзе, розпочати переговори про членство України в ЄС можна буде після повного виконання Києвом Угоди про асоціацію.

"Але щоб рухатися у виконанні угоди, і це ключове, - потрібні повне розуміння і співпраця всіх задіяних інституцій. Якщо принаймні одна з ланок демонструє неконструктивну позицію, весь процес гальмується", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також поскаржилась на те, що деякі з євроінтеграційних законопроєктів очікують своєї черги на ухвалення вже роками. "Ще одна проблема - спроможність владних інституцій працювати над євроінтеграцією. Так само і з євроатлантичним напрямком", - додала урядовець.

Нагадаємо, 6 червня Верховна рада ратифікувала внесення змін до додатка XXVII до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

В оновленому додатку XXVII до Угоди про асоціацію передбачаються нові енергетичні стандарти, які в перспективі наблизять Україну до повноправного членства в ЄС.

Це нові правила, дотримання яких дозволить забезпечити інтеграцію України до внутрішнього ринку ЄС у секторах газу та електроенергії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: енергетичний додаток, зміни, Зеленський, Угодв про асоціацію | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]