Вт, 2024-04-16, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:18
До Євросоюзу Іран припинив експорт нафти
Інші останні Новини світу

Іран припинив експорт нафти в шість країн Євросоюзу у відповідь на його санкції проти нафтової галузі Ісламської республіки, повідомив місцевий телеканал "Прес-ТБ". "Іран припиняє експорт нафти в шість європейських країн", - зазначив телеканал, передає "Інтерфакс-Україна".

Йдеться про Нідерланди, Іспанію, Італію, Францію, Грецію і Португалію.

Зі свого боку, іранське агентство "Фарс" повідомило, що в МЗС Ірану викликані посли цих шести країн у зв'язку з санкціями щодо постачань іранської нафти.

Рішення запровадити до 1 липня поетапне ембарго на імпорт іранської нафти в країни-члени ЄС, ухвалене 23 січня в Брюсселі на засіданні глав МЗС країн Євросоюзу, не лише не налякало Тегеран, а й підштовхнуло його до форсування торговельної війни з ЄС.

Як повідомлялося, припинення експорту іранської нафти в країни Організації економічного співробітництва і розвитку, якщо постачання не будуть компенсовані з інших джерел, може спочатку призвести до стрибка світових цін на 20-30 доларів за барель, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на оцінки Міжнародного валютного фонду.

Перекриття Ормузької протоки може призвести до ще значнішого стрибка цін, вважають експерти МВФ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: Іран припинив експорт нафти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]