Пт, 2024-04-19, 06:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
До міста прибули понад 800 правоохоронців - в Умань почалося паломництво хасидів
Інші останні Новини з регіонів України

  В Україну масово почали прибувати хасиди-паломники на святкування іудейського нового року (Рош га-Шана), який традиційно відзначається в Умані, де похований рабі Нахман.

У цьому році на Рош га-Шана (пройде з 6 по 8 вересня) очікують 23 500 хасидів. В аеропорту «Бориспіль» розгорнуто Ситуаційний центр — чергують 120 працівників поліції разом із 50 військовослужбовцями Нацгвардії.

Як повідомляє Міністерство внутрішніх справ, в Умань прибув зведений загін поліцейських з понад 600 співробітників і ще 200 нацгвардійців. Забезпечувати порядок в місті вони будуть 10 днів. Разом з ними працюватимуть вибухотехніки, медики і рятувальники, а також службові собаки.

У пʼятницю, 3 вересня, прибуде делегація у складі 11 поліцейських з Ізраїлю.

"Мер каже, що хасиди привезуть коронавірус. Насправді йому вигідно бути антисемітом перед виборами». Умань готується до святкування єврейського нового року під час світової пандемії.

Поліція очікує цього року в Умані понад 50 тисяч хасидів . В цьому році паломників пускають тільки при наявності COVID-паспортів.

У МВС попередили, що на святкування Рош га-Шана хасидів пускатимуть лише за наявності COVID-паспортів , негативних ПЛР-тестів і страхового поліса на випадок захворювання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: умань, 800 правоохоронців, паломництво хасидів. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]