Пт, 2024-03-29, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
До найсильнішого за півстоліття урагану готується Токіо
Інші останні Новини світу

Найсильніший ураган з 1959 року очікується в японській столиці у вівторок, у зв'язку з чим в Токіо відмінено сотні авіарейсів, призупинений рух більшості потягів, а робочий день для десятків тисяч жителів завершився істотно раніше за звичайний - їх відправили додому, повідомляє "Інтерфакс".

Одна людина вже загинула через ураганний вітер, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

За даними метеорологічного агентства Японії, ураган, що сформувався над Японським морем, зараз перетинає країну, в Токіо очікується швидкість вітру до 90 км/год.

"Така швидкість вітру украй нехарактерна для Токіо, коли немає тайфуну. На вулицю виходити не рекомендується", - заявив глава бюро прогнозу погоди японського метеорологічного агентства Такео Танака.

Висота хвиль в прибережних районах на північному заході країни може перевищити 10 метрів. У зв'язку з цим відкладено прибуття і вантаження-розвантаження нафтових танкерів, можливе призупинення робіт на декількох НПЗ.

Нині вильоту з Токіо чекають більше 32 тис пасажирів: All Nippon Airways відмінила 139 рейсів, Japan Air - 160 рейсів. Поки йдеться в основному про внутрішнє авіасполучення, проте компанії не виключають і масштабних відмін міжнародних рейсів.

Зазначимо, у вівторок, 27 березня, на північному сході Японії стався землетрус магнітудою 6,4. Підземні поштовхи були зафіксовані о 20.00 за місцевим часом (14.00 за Києвом). Епіцeнтр був розташований на схід від префектури Івате, епіцентр землетрусу залягав на глибині 10 кілометрів.

У вересні 2011 року у Японії через зсуви і селі від тайфуну "Талас" загинули 15 осіб, 43 пропали без вісті.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1205 | Додав: adminA | Теги: Токіо готується, найсильнішого, півстоліття урагану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]