Пт, 2024-03-29, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
До Пакту вільних міст приєднався Київ: що це дасть
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київ приєднався до Пакту вільних міст. Церемонія підписання відбувалася під час саміту Пакту, який розпочався сьогодні в Чехії.

Київ приєднався до Пакту вільних міст: що це дасть

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. У Празі відбулася зустріч Кличка з мерами Берліна, Варшави, Праги, Будапешту, Гамбургу, Франкфурту, Афін та Вільнюса.

За словами мера столиці, приєднання Києва до Пакту вільних міст – це ще одна можливість для спільного та ефективного подолання викликів, що постали сьогодні перед Україною та цивілізованим демократичним світом.

Мери європейських міст обговорили також підтримку України та допомогу, яку можуть надати її містам – економічну, гуманітарну, допомогу у відновленні інфраструктури та житла.

Пакт вільних міст – це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави.

Європейські міста співпрацюють у захисті демократії, у боротьбі з корупцією та популізмом, захисті місцевого самоврядування й побудові ефективної взаємодії із національними урядами. А також реалізовують спільні ініціативи та проекти, адаптовані до потреб окремих міст.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 450 | Додав: adminA | Теги: Пакт вільних міст, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]