Пт, 2024-04-19, 01:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

01:02
До відправлення на Землю готова пробірка з марсіанськими зразками. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій

пробірка марс земля Перша пробірка із зразками поверхні Марса вже готова до відправлення на Землю. Про це повідомляє Лабораторія реактивного руху НАСА у Каліфорнійському технологічному інституті.

Марсохід Perseverance викинув на поверхню Червоної планети титанову трубку із зразком гірської породи. Вона готова до відправлення. Протягом наступних двох місяців марсохід розмістить загалом 10 таких контейнерів. Це буде перше в історії людства сховище зразків на іншій планеті. Воно знаходиться у регіоні Three Forks.

З моменту приземлення на Червоній планеті у лютому 2021 року Perseverance збирає зразки пилу, каміння та навіть повітря. Деякі з них аналізують системи марсоходу, інші упаковані в титанових пробірках для майбутньої місії з доставки зразків на Землю Mars Sample Return. Поки що вона перебуває на стадії планування.

Після того, як Perseverance викинув титанову трубку, камера WATSON наприкінці 2-метрової роботизованої руки марсохода повернулася та сфотографувала зразок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 448 | Додав: admin | Теги: марс, земля, пробірка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]