Пт, 2024-04-19, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:28
Дочка диктатора стала президентом Південної Кореї
Інші останні Новини світу

Президентські вибори в Південній Кореї виграла представниця правлячої консервативної партії "Сенурі" Пак Кин Хе. У впертій боротьбі їй вдалося залишити позаду кандидата від Об'єднаної демократичної опозиції Мун Чже Іна. З такими даними виступив південнокорейський виборчком.

Перевага жінки-кандидата склала менше 1,5% (50,1% проти 48,9%). Тепер представниця правлячої партії змінить на президентському посту Лі Мен Бака, повноваження якого закінчуються в лютому 2013г, пише РБК.

Пак Кин Хе є дочкою генерала Пак Чон Хі, однієї з найбільш знакових фігур в південнокорейській історії, який займав президентську посаду з 1963 по 1979гг. Пак Чон Хі використовував диктаторські методи правління, однак в період його президентства економіка країни розвивалася високими темпами.

Раніше, президент Південної Кореї Лі Мен Бак заявив, що імператор Японії Акіхіто повинен попросити вибачення у південних корейців за колоніальне панування на півострові.

Лі Мен Бак зробив цю заяву напередодні святкування Дня незалежності Південної Кореї, яка була японською колонією з 1910 по 1945 рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: nowyny | Теги: південна корея, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]