Чт, 2024-03-28, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Допомогу за лікарняними військовослужбовцям не виплачують
Інші останні Економічні новини

На час тимчасової втрати непрацездатності для військовослужбовців діють свої норми соціального захисту – зокрема, їм не нараховують і не виплачують допомогу за лікарняними. Замість цього на час хвороби за військовими зберігається грошове забезпечення відповідно до займаної посади, а під час воєнного стану також передбачена додаткова грошова винагорода. Про це нагадують у Фонді соціального захисту України.

Сплачений за військовослужбовців єдиний соціальний внесок не розподіляється до ФССУ, а надходить лише до Пенсійного фонду та Фонду загальнообов’язкового соціального страхування. Відповідно електронний лікарняний, який може бути автоматично сформований для військовослужбовця у медзакладі, не потребує опрацювання для розрахунку і здійснення виплат.

У разі хвороби чи отримання ушкоджень, військовим ЗСУ виплачують суму грошового забезпечення за останньою займаною посадою за весь період непрацездатності. Виплату здійснюють на підставі наказу командира (начальника, керівника).

Окрім цього, під час воєнного стану військові мають право на виплату додаткових коштів. Військовосліжбовці, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язані із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, мають право на грошову допомогу в розмірі до 100 тисяч гривень. Якщо військовий проходить стаціонарне лікування з інших причин – він має право на виплати в розмірі 30 тисяч гривень у розрахунку на місяць. Виплати не залежать від місця лікування – це можуть бути як військові, так і цивільні чи закордонні медзаклади.

Отримати відповіді на питання щодо грошового забезпечення військових можна на «гарячій лінії» департаменту фінансів Міністерства оборони за номером: (044) 271-35-59.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 389 | Додав: adminA | Теги: лікарняні, військовослужбовці, Допомога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]