Пт, 2024-04-19, 01:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:06
Дослідження: перегляд порно руйнує пам'ять
Інші останні Новини світу науки і технологій
Люди з порнозалежністю потерпають від забудькуватості, заявили дослідники з Університету Дуйсбург-Ессен (Німеччина). Річ у тім, що статеве збудження негативно позначається на когнітивних здібностях: під час перегляду порно вмикаються зони мозку, які відповідають за увагу, емоції, збудження. Врешті сексуальне збудження заважає функціонуванню робочої пам'яті, пише The Daily Mail.

Фахівці досліджували частину мозку, відповідальну за збереження інформації, важливу для ведення бесіди, розуміння, прийняття рішень, усунення проблем. Для цього групу добровольців-гетеросексуалів, середній вік яких становив 26 років, попросили подивитися зображення на комп'ютерному екрані. Деякі з картинок мали порнографічний характер, деякі - нейтральний (на них люди займалися спортом, сміялися або тримали в руках зброю).

У міру перегляду зображень від піддослідних було потрібно натискати на кнопки "так" або "ні", вирішуючи, чи показувалася поточна картинка раніше (перед чотирма попередніми картинками).

З'ясувалося, що при перегляді порнографічних зображень добровольці помилялися набагато частіше. В середньому показник правильності відповідей становив 67%, коли люди дивилися порно, і 80%, коли вони переглядали інші картинки.

Нагадаємо, щоб захистити школярів від згубного впливу "занадто сексуалізованого" сучасного світу, британські педагоги у жовтні цього року запропонували сексуальну освіту через вивчення порнографії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1289 | Додав: adminA | Теги: пам'ять, перегляд порно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]