Чт, 2024-03-28, 19:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:06
Довічний мораторій на забудову лісопаркових зон просять ввести нову Київраду
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Мешканці столиці звернулись до мера Києва Віталія Кличка та депутатів новообраної Київради з проханням ввести довічний мораторій на забудову парків та лісопаркових зон міста.

Нову Київраду просять ввести довічний мораторій на забудову лісопаркових зон

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті Київради, автором якої виступив Павло Касьяненко.

За його словами, в місті не один рік видаються дозволи великому бізнесу під забудову територій які не частково, а обов’язково повинні бути недоторканними. Це дрібні парки, лісопаркові і прибережні зони, на яких підприємці, примудряються розміщувати найрізноманітніші об’єкти, в тому числі сучасні висотні житлові будинки, торгові центри та інші будівлі.

“Згідно статті 61 земельного кодексу України заборонено будівництво будь-яких споруд навколо водойм, вздовж річок, і на островах крім (гідротехнічних). В зв’язку з чим прошу столичну новообрану владу ввести довічну заборону на забудову будь-яких зелених зон столиці, які охороняються законом, інакше нам киянам та вам депутатам відпочивати і повноцінно жити стане ніде”, – йдеться в документі.

Петиція була опублікована 11 грудня. На сьогодні її підписали 29 осіб з 10 000 необхідних для розгляду. Але у киян ще є 87 днів.

Нагадаємо, новообраний секретар Київради Володимир Бондаренко вважає, що у місцевої влади недостатньо важелів впливу, щоб контролювати забудову в столиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: забудова лісопаркових зон, нова Київрада, мораторій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]