Чт, 2024-03-28, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:14
Дозвіл на прослуховування телефонів продовжили спецслужбам у США
Інші останні Новини світу

Сенат США продовжив дозвіл на прослуховування міжнародних телефонних переговорів і перегляд електронної пошти підозрюваних у шпигунстві і тероризмі.

Відповідний дозвіл діяв з 2008 року по 31 грудня 2012 року. Тепер його продовжено до 2017 року, повідомляє Associated Press, передає Lenta.ru.

Згідно з поправками до федерального закону Про контроль діяльності іноземних розвідувальних служб спецслужби США можуть, не запитуючи дозволу суду, тиждень прослуховувати переговори підозрюваних. Після закінчення цього терміну вони повинні звернутися за спеціальним ордером, однак на час судового розгляду вони можуть продовжувати стеження.

Крім електронної пошти спецагентам дозволено читати й інші засоби комунікацій, в тому числі листування в соціальній мережі Facebook, пише The Wall Street Journal.

Виняток зроблено для іноземців, що проживають у США. Для того, щоб прослуховувати їхні телефони, спецслужбам доведеться отримувати дозвіл суду.

Американські спецслужби одержали більше прав після теракту 11 вересня 2001 року, коли влада почала "війну проти терору".

Нагадаємо, у Х'юстоні, США, суд відмовив у звільненні під заставу громадянам Росії - Олександру Фіщенку і Вікторії Клебановій, які є фігурантами справи про постачання зі США до РФ мікроелектроніки. "Шпигуни", як їх спочатку охрестили американські ЗМІ, на волі можуть сховатися від правосуддя і знищити докази, вирішив суддя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: nowyny | Теги: США, дозвіл, прослуховування телефонів, спецслужби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]