Пт, 2024-04-26, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
"Драматичне зростання" потоку приїжджих з рф помітила грузинська опозиція та закликає ввести візовий режим
Інші останні Новини світу

Грузинські опозиціонери з партії "Лело для Грузії"» заявляють, що громадяни росії та білорусі масово переїжджають до Грузії після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Партія вимагає посилити візовий режим з країною-агресором та її партнером, повідомляє видання NewsGeorgia.

"Відповідні структури не контролюють і не можуть контролювати громадян, які в'їхали на нашу територію з країни-окупанта, країна не захищена перед тими викликами та існуючими небезпеками, які критично збільшилися на тлі вторгнення росії в Україну та бойових дій", - йдеться в заяві партії.

У "Лело для Грузії" вважають, що нині потік приїжджих із росії «драматично зріс», і цей процес не контролюється урядом, що може в майбутньому викликати проблеми. Тому партія вимагає "посилення візового режиму з російською федерацією".

Щодо білорусі, додають у "Лело", ця країна також причетна до ведення росією бойових дій в Україні.

Партія пропонує запровадити 30-денні візи для громадян рф та білорусі. При цьому візи повинні видаватися прямо на кордоні та/або онлайн. Для тих, хто хоче залишитися в Грузії більше ніж на 30 днів, візи мають видаватися "відповідно до процедур, складених згідно з передовою практикою ЄС".

Як відомо, наразі росіянам та білорусам не потрібна віза для в'їзду в Грузію. Згідно з даними, які наводить NewsGeorgia, з березня по червень 2022 року кількість громадян рф, які в'їхали до Грузії, збільшилася на 355% у порівнянні з минулим роком - до 299 094 осіб.

Раніше повідомлялося, що у Грузії ще одна опозиційна партія - Європейські демократи вимагає запровадження візового режиму з країною-агресором росією у зв’язку з масовим в'їздом росіян до Грузії після початку війни.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила росію в анексії через її наміри забрати в користування на 49 років "державну дачу" в Бічвінта на території тимчасово окупованої Абхазії.

Опозиційні партії у грузинському парламенті заснували окрему від правлячої партії робочу групу щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, необхідних для євроінтеграції країни.

Європейська комісія планує підготувати оцінку виконання Грузією 12 рекомендацій для набуття статусу кандидата у члени ЄС тільки на початку 2023 року, а не в грудні 2022-го, як планувалося.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 410 | Додав: adminA | Теги: потік приїжджих, РФ, грузинська опозиція, візовий режим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]