Пт, 2024-04-26, 18:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
Другого туру не буде - Кличко втретє став мером Києва
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Кличко втретє став мером Києва. Другого туру не буде

Віталій Кличко залишається очільником столиці

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко офіційно набирає 50,52% голосів. Про це в п'ятницю повідомила голова київської ТВК Валентина Королькова.

А це означає, що другого туру в столиці не буде.

Тричі мер

Це вже третя перемога Кличка у Києві.

Вперше він переміг у травні 2014 року, коли набрав 57,4%.

Восени 2015 року кияни переобрали Віталія Кличка.

Щоправда тоді для цього знадобився другий тур, в якому чинний мер переміг Борислава Березу (за Кличка у підсумку проголосували 65,5% виборців).

Зараз перемогти Віталію Кличку не завадила навіть хвороба. Він отримав позитивний тест на коронавірус за день до виборів. А 4 листопада у КМДА повідомили, що мер одужав.

Смерть інтриги

Одразу після голосування існувала інтрига про те, хто ж стане суперником Кличка у другому турі (другий тур виборів мерів у великих містах проводять, якщо в першому ніхто не набрав понад 50% голосів).

Найбільше шансів одразу кілька екзит-полів віддавали представнику ОПЗЖ та керівнику Києва часів президента Януковича Олександру Попову.

Певні шанси залишалися у Сергія Притули від "Голосу" чи Ірини Верещук від "Слуги народу".

Але загалом всі готувалися до другого туру "Кличко vs Попов".

Від пропрезидентської сили з Кличком змагалася депутатка Ірина Верещук. Але безуспішно

Сам Віталій Кличко зізнавався, що був здивований можливим другим результатом саме Олександра Попова, а не кандидатки від президентської сили Ірини Верещук або Сергія Притули.

"Я думаю, ключовий виборець, який за нього (Попова. - Ред.) проголосував, переїхав до столиці протягом останніх п'яти років... І в мене складається таке враження, що виборці Олександра Попова - це люди, які не пам'ятають, що таке "йолка" на Майдані, вони не пам'ятають, що таке Янукович у місті Києві", - заявив Кличко на онлайн-брифінгу в ніч виборів.

Він натякав на причетність Олександра Попова до початку Євромайдану, коли міська влада хотіла перекрити площу через встановлення новорічної ялинки вже у кінці листопада.

Пізніше все більше джерел повідомляли про те, що Віталій Кличко набирає все ж більше 50% - у штабі Кличка про це стали говорити через день після голосування на основі свого паралельного підрахунку голосів.

27 жовтня Кличко опублікував у своїх соцмережах фотографію привітання з перемогою на виборах, яке він отримав від "друга Арні" - колишнього губернатора Каліфорнії і знаменитого кіноактора Арнольда Шварценеггера.

"Вітаю, Віталій. Пишаюся тобою. З найкращими побажаннями, твій друг Арнольд", - таким було привітання від Арні, якому нещодавно зробили операцію на серці.

А згодом привітав чинного мера столиці й один з конкурентів - Сергій Притула.

"Сподіваюсь, що пан Кличко почув і побачив під час цієї кампанії, що киянам не подобається у місті. І буде працювати над вирішенням цих проблем більш успішно, ніж під час попередньої каденції," - розповів вже екс-конкурент.

А депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський, який курував місцеві вибори на Київщині від пропрезидентської сили, оцінив результати досить емоційно.

"Найприкріше, що ми прос...ли Київ. Але я категорично проти, щоб винною в цій поразці була тільки Верещук. У програшу в столиці є й інші винуватці та бенефіціари", - написав він.

У п'ятницю, останній день, коли мали оголосити офіційні результати місцевих виборів, столична ТВК розвіяла останні сумніви щодо другого туру та оголосила третю перемогу Віталія Кличка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: Кличко втретє мер Києва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]