Пт, 2024-04-19, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Джанкой оточили російські війська
Інші останні Новини з регіонів України

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял повідомив, що на півночі окупованого Криму зібралася велика кількість російських військових. Про це він написав 7 серпня 2016 року у своїй сторінці в Facebook.

"Очевидці повідомляють про великі групи російської військової техніки, що перебувають в районі Армянська і Джанкоя. Сам Джанкой оточений військовими, танками та іншою технікою", - написав Джелял.

Окрім того, близько 7 години ранку російська окупаційна адміністрація з невстановлених причин призупинила здійснення пропускних операцій громадян й транспортних засобів на адмінкордоні з Кримом.

Через це пропуск з материкової частини України на КПВВ "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар" на тимчасово окуповану територію України АР Крим також не провадиться.

"Повідомляють, що з боку Криму все три КПП (Каланчак, Чаплинка і Чонгар) закрито. Метрів за 500 до самих КПП виставлено кордони. Не пускають ані машини, ані піших. При цьому нібито з боку материка машини заїжджають. Причини поки не відомі. Люди турбуються, скільки доведеться чекати.

Щойно... Прикордонники на Каланчаку відсилають усіх на Чонгар. Стверджують, що Каланчак і Чаплинка працювати не будуть", - пише Джелял.

За даними віце-президента Світового конгресу кримських татар Ленура Іслямова, окупанти на перешийку проводили навчання.

"Видно, що вчення відбуваються в безпосередній близькості від адмінкордону. Що саме вони відпрацьовують, не відомо. Але за повідомленнями людей, які там знаходяться, за 500 м до КПВВ окупантів вже стоять озброєні люди й блокують проїзд, щоб вони не потрапили навіть на сам КПВВ", - цитує політика портал "15 хвилин".

Згідно з однією із неофіційних версій, сценарій навчань полягав у захисті від "прориву" в Крим українських військових. "Прорив" нібито трапився цієї ночі, після чого прикордонники РФ перекрили перешийок, а в район Джанкоя і Армянська було введено додатковий контингент російських солдатів і військової техніки.

Як повідомлялося, в квітні російські війська у районі аеродрому Джанкой відпрацьовували захоплення стратегічних об'єктів на материковій Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: джанкой, російські війська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]