Чт, 2024-04-25, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Екології столиці загрожує безвідповідальність киян
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Хотите весело и познавательно отдохнуть на майские праздники? Тогда просто таки немедленно закажите себе туры в Санкт-Петербург на майские праздники по выгодной цене с помощью специализированного сайта hotelspb.ru.

Стічні води й тони сміття - отакий нині вміст столичної каналізації. В колекторах - харчі, пляшки й навіть підгузки. Потрапляє непотріб туди просто з домівок киян. І веде чи не до екологічної катастрофи.

Це не кінець світу, а цілком реальне сьогодення. Періодично в різних куточках столиці земля рветься назовні. Лазівки знаходить, головно, в колекторах. Отак взимку провалля ледь не поглинуло кіоски на Петрівці. А цей яр утворився в липні на Борщагівській. Ще один у серпні, неподалік Кільцевої дороги.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Останньою буквально на минулому тижні репнула інша частина Виборзького колектора. Її, як і більшість інших, поїла газова корозія. Деякі труби зношені на 100 відсотків і потребують негайної реконструкції. Але їх зруйнував не тільки час, але й самі кияни.

Містяни перетворили каналізацію на справжнє сміттєзвалище.

Вікторія Яковлева, радниця голови правління Київводоканалу:

- Дуже просимо, весь час я звертаюсь - не кидайте, будь-ласка, ганчір'я, памперси і тд, те, що ми не з'їли, ми кидаємо в унітаз.

Труби під землею розташовані під кутом: стоки плинуть униз, гази - догори. Утім, нині технологія порушена через геть низький натиск води, бо промисловість у Києві майже не працює.

Ігор Березань, головний технолог Бортницької станції аерації:

- Соотвественно если в этих осадках будут накапливаться, в этих коллекторах, из-за того, что скорость движения у них низкая будет, еще забираться дополнительно мусор, то процесс газообразования от этого идет еще более сильнее, сама газовая коррозия пойдет еще более быстрее.

У каналізації просто тони сміття. Знімальна група "Свідка" переконалася в цьому на власні очі: на єдиних у столиці очисних спорудах - Бортницькій станції аерації. Це головні граблі Києва, де цілодобово проціджують стоки через спеціальні грати. Тут пляшки, тюбики, ганчір'я, недоїдки, засоби гігієни. Більшість цього непотребу просто змили в унітази. 

- В день только с этого отделения вывозится порядка 6 тонн мусора в сутки.

Нагромадження сміття загрозливе для станції аерації. Вона зупиниться, якщо відходи потраплять у відстійники.

Ігор Березань, головний технолог Бортницької станції аерації:

- Так вот, если мы вместо осадка здесь получаем еще и мусор, естественно, забиваются насосы, забиваются трубопроводы, которые качают это, приходится останавливать насосную станцию, прочищать это разными путями. Чем больше мы будем иметь нагрузки на эти сооружения, тем хуже будет качество очистки сточных вод, сбрасываемых в Днепр.

Тож нарікаючи на дії комунальників, не варто забувати: руйнації колекторів й очисних систем сприяють і прості містяни. Утім, це все одно не виправдовує бездіяльності столичних чиновників. Приміром, ту саму Бортницьку станцію аерації потрібно негайно реконструювати, бо їй вже майже 50-т років.

Олена Ткаченко, Олександр Кругликов




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1768 | Додав: adminA | Теги: екології столиці, Безвідповідальність киян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]