Чт, 2024-04-25, 17:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Експерти назвали імена майбутніх міністрів
Інші останні Політичні новини

Микола Азаров ще щонайменше рік буде прем'єр-міністром України. Таку думку висловили на прес-конференції в Києві директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала і директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляє УНІАН.

"Микола Янович ще мінімум рік буде на посаді", - переконаний Карасьов.

Що стосується змін у складі уряду, то експерт зазначив: "Ми думаємо, цікавих змін не буде, тому що ключові посадові особи у Кабміні залишаться".

"Залишаться Борис Колесніков, Юрій Бойко, Михайло Присяжнюк. Є питання щодо першого віце-прем'єра. Це або Сергій Арбузов буде - мені здається, це варіант підходить для самого Арбузова. І це може бути повернення Андрія Клюєва на посаду першого віце. Або залишиться Валерій Хорошковський. Якщо залишиться Клюєв, то Хорошковський іде на РНБО", - припустив експерт.

Також Карасьов висловив думку, що найближчим часом якісь міністерства буде реформовано і створено нові. Зокрема, він вважає, що буде знову створено Міністерство промислової політики, і це буде одне з ключових міністерств.

"Очевидно, що потрібна була така колективна відставка уряду не просто для того, щоб поміняти міністрів, а поміняти і структуру уряду, функціональний компонент уряду і низку міністерств для того, щоб зробити економічну політику більш адаптованою до нинішніх умов", - сказав Карасьов.

У свою чергу Бала зазначив, що у нього також немає жодних сумнівів, що Азаров залишиться на посаді прем'єр-міністра. Він також не чекає істотних змін у складі уряду.

"Дійсно, всі названі міністри мають великий шанс залишитися, хоча вони якраз мали б піти в першу чергу. Що стосується інших міністрів, то це вже, насправді, великого значення не має. Все буде залежати від того, як представники фінансово-промислових груп зможуть ті чи інші напрямки за собою зберегти, поміняються вони між собою, хто буде за що відповідати. Це буде інтригою. Цікавим буде питання щодо посади міністра фінансів - подивимося, чи залишиться Юрій Колобов..." - сказав Бала.

Вони прогнозують, що екс-міністр освіти Дмитро Табачник, найпевніше, піде в парламент.

"Думаю, що Табачник піде у Верховну Раду", - сказав Карасьов.

Він зазначив, що новообраний парламент "буде більш ідеологічним, буде велика поляризація між комуністами, націоналістами, інтернаціоналістами. Хтось же повинен бути опонентом Фаріон та інших спікерів опозиції".

"Для ПР було б краще, щоб Табачник був у парламенті саме з цього погляду", - вважає Бала.

На місце Богатирьової претендують три кандидати, серед яких два - екс-міністри

На сьогодні на посаду міністра охорони здоров'я розглядаються три кандидатури, причому двоє з претендентів вже обіймали цю посаду раніше. Це обраний за списком Партії регіонів Юрій Поляченко, чинний народний депутат від КПУ Юрій Гайдаєв та заступник керівника Держуправсправами Олександр Орда, пише Главком.

Всі троє в різний час працювали під керівництвом Віктора Януковича і з усіма трьома в нього були досить рівні, робочі взаємини без скандалів і показових покарань.

Юрій Поляченко обіймав посаду міністра охорони здоров'я у 2005-2007 роках, після чого працював директором Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О.О.Шалімова АМН України. На парламентських виборах 2012 року йому дісталося прохідне 76-те місце. Шанси Поляченка очолити МОЗ досить високі, враховуючи його досвід, неконфліктність, вміння виконувати поставлені завдання і досить високий авторитет в медичному співтоваристві.

Юрій Гайдаєв так само обіймав пост міністра охорони здоров'я в 2007 році. І саме період його правління МОЗом сьогодні з легкої ностальгією згадується співробітниками МОЗ. За їхніми словами, це був справжній боєць і професіонал. Чиновники МОЗ кажуть про його високу працездатність і вміння відстоювати інтереси галузі на всіх рівнях. "Плюсом" Юрія Гайдаєва можна розцінювати його донецьке коріння. На користь призначення Гайдаєва свідчить і можливість стримати апетити комуністів, які ще до сьогодні визначають формат своєї участі в житті майбутнього парламенту.

І, нарешті, третім кандидатом на міністерське крісло називають Олександра Орду. Він також не новачок у системі управління галуззю. За часів губернаторства Януковича (1997-2002 рр.) очолював главк охорони здоров'я в Донецькій обладміністрації. З 2003 по 2007 рр. він був заступником держсекретаря МОЗ, заступником міністра і навіть першим заступником міністра при Юрієві Поляченку і Юрієві Гайдаєву. Знайомі описують Орду як неконфліктного, але водночас досить впливового сірого кардинала галузі, якому протягом багатьох років вдається "розрулювати" багато схем і конфліктів всередині сфери охорони здоров'я.

Інші кандидати на посаду міністра, за інформацією ЗМІ, поки що не розглядаються.

Як повідомлялося, Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Азарова на посаду прем'єр -міністра України. Про це повідомила прес-служба глави держави в неділю, 9 грудня.

Зазначимо, що склад нового українського уряду буде сформований не раніше 13-14 грудня, повідомляється на офіційному сайті в. о. прем'єр-міністра Миколи Азарова в неділю, 9 грудня.

В опозиції вважають, що Азаров може і не набрати необхідної кількості голосів на посаду прем'єра.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1204 | Додав: nowyny | Теги: імена майбутніх міністрів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]