Пт, 2024-04-19, 20:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
Експорт електроенергії до Бєларусі Україна відновила
Інші останні Економічні новини

Українське ТОВ "Східенерго" з 15 лютого в повному обсязі відновило експорт електроенергії до Бєларусі, повідомили у державному ВО "Бєленерго". "З 15 лютого постачання української електроенергії до Бєларусі відновлено в повному обсязі", - сказав представник об'єднання, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, добовий обсяг постачання становить до 7 млн кВт/год, що "практично повністю відповідає контрактним зобов'язанням".

Як повідомлялося раніше, з 1 лютого українське ТОВ "Східенерго", з яким Бєларусь уклала контракт на постачання електроенергії до республіки в 2012 році, було вимушене з технічних причин призупинити постачання.

Передбачалося, що постачання буде поновлено 3 лютого, проте пізніше цей термін неодноразово переносився через люті морози в Україні, внаслідок яких виник дефіцит електроенергії на внутрішньому ринку країни.

У "Бєленерго" також наголошували, що припинення постачань має суто технічний характер і не пов'язане з жодними порушеннями будь-якою зі сторін умов контракту.

Згідно з контрактом, у 2012 році Бєлорусь планує гарантовано імпортувати з України 1,5 млрд кВт/год електроенергії і ще до 3 млрд кВт/год - у разі економічної доцільності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1070 | Додав: adminA | Теги: Україна відновила експорт електроен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]