Пт, 2024-04-26, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Екстрадицію до росії у Європарламенті пропонують заборонити
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісію закликають рекомендувати всім державам ЄС призупинити процедури екстрадиції громадян рф.

Депутат Європарламенту від Болгарії Радан Канев закликав Європейську комісію дати чітку рекомендацію державам-членам ЄС припинити всі процедури екстрадиції російських громадян із ЄС до росії. Про це пише ЗМІ.

Зараз ініціатива збирає підписи серед депутатів Європарламенту. Цей крок спрямований, зокрема, на запобігання екстрадиції до росії Алексєя Алчина, громадянина росії, який спалив свій паспорт у Болгарії на знак протесту проти війни в Україні. Він, ймовірно, буде екстрадований до країни походження за рішенням болгарського суду.

«Усі гарантії, надані російською федерацією у питаннях прав людини, є не більш ніж порожніми деклараціями, а будь-якому громадянинові росії, який бере участь у відкритій антивоєнній та опозиційній діяльності, загрожують не лише тортури, приниження та нелюдське поводження, а й навіть загрожує дієвий, якщо не офіційно винесений, смертний вирок», – написав Канев у листі до президентки Європарламенту Роберти Метсоли.

Депутат закликав Комісію дати чітку рекомендацію всім державам-членам призупинити всі поточні та майбутні процедури екстрадиції громадян росії, особливо у тих випадках, коли ці громадяни виступають проти режиму у кремлі.

росія вимагала екстрадиції Алчина на батьківщину у зв'язку з нібито розслідуванням податкового шахрайства. Алчин та його дружина Ольга Гюрова переконані, що російський запит політично мотивований.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 353 | Додав: adminA | Теги: заборона, РФ, європарламент, екстрадиція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]