Чт, 2024-04-18, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:33
ЄС на екстреному саміті шукає розв'язання кризи в Криму. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини
13:30. Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що Європейський Союз має чинити на Росію потужний тиск, аби змусити її піти на політичне врегулювання кризи у відносинах з Україною.

"Якщо Європа буде єдиною, вона, видається мені, має вийти на таке рішення: тиск на Росію, зниження напруги і перехід до посередництва в інтересах України", - сказав французький Президент.

"Треба суттєво підтримати Україну в цей складний момент і, з іншого боку, чинити дуже потужний тиск на Росію, щоб перейти до дипломатичного рішення. В питанні тиску, безумовно, є можливість застосування санкцій. Для чого потрібен тиск? Не для того, аби вкотре посилити напругу, а для того, щоб відкрити дорогу до діалогу", - додав Олланд.

13:00. Прем'єр-міністр Данії Гелле Торнінг-Шмідт вважає, що Європейський Союз повинен послати чіткий сигнал Росії, що лише політичні переговори і діалог є єдиним шляхом врегулювання ситуації в Криму.

Торнінг-Шмідт сказала журналістам, що Євросоюз повинен розглянути політичні санкції проти Москви, але тримати двері відкритими для діалогу з нею.

"Я думаю, що ми повинні дати сигнал, що дії Росії будуть мати наслідки для відносин ЄС і Росії. Ми повинні дати чіткий сигнал, що Росія повинна вивести свої війська, бо їх перебування (поза межами дислокації) є неприйнятним і суперечить нормам ООН", - сказала прем'єр-міністр Данії.

"Ми будемо обговорювати політичні санкції проти Росії, і пошлемо дуже чіткий сигнал, що ми бачимо її дії як неприйнятні. Якщо ми будемо мати політичні санкції, це вже буде нашою дією і сигналом. Водночас, потрібно двері тримати відкритими для діалогу, тому що цей конфлікт має вирішитися через політичний діалог і політичні переговори. і це є єдиним шляхом виходу із ситуації", - сказала Торнінг-Шмідт.

12:45. Поведінка Росії на чолі з Президентом Володимиром Путіним є небезпечною і непередбачуваною, заявила Президент Литви Даля Грібаускайте.

"Ми на своїй шкурі відчуваємо поведінку Росії. Україна - наш сусід, цей регіон близький нам, і цей регіон став небезпечним. Тому тут ведемо мову не лише про Україну, а про весь балтійський регіон також", - сказала Грібаускайте.

"Щодо санкцій проти Росії - давайте спочатку розглянемо і зрозуміємо. Сьогодні Росія є небезпечною і непередбачуваною. І тут не стоїть питання, що хтось боїться. Мова про те, щоб встати і сказати, що ми це розуміємо, і дати це чітко зрозуміти Росії, а також оперативно відреагувати. Адже ми говоримо про Росію Путіна", - сказала Президент Литви.

12:20. Прем'єр-міністр головуючої в Європейському Союзі Греції Антоніс Самарас заявляє, що ситуація в Криму дає привід Європі довести, що вона може бути посередником між Україною та Росією у врегулюванні кризи.

"Маємо кризу, яка потрібно врегулювати. І Європа повинна довести, що вона може зіграти посередницьку роль у цьому", - сказав Самарас.

11:50. Європейський Союз повинен спочатку запропонувати своє бачення шляхів врегулювання кризи в Криму, а потім думати про санкції проти Росії, які можна ввести на саміті ЄС у Брюсселі через два тижні.

Як передає власний кореспондент "УНІАН" в Брюсселі, про це заявив прем'єр-міністр Люксембургу Хав'єр Беттелом на екстреному саміті ЄС, який обговорює ситуацію в Криму.

"Ми зустрінемося знову через два тижні. Ми повинні запропонувати рішення, і тоді, через два тижні, ми зможемо знайти дозвіл, а потім - коли що - впроваджувати заходи (проти Росії - ред.). Зараз ми повинні спробувати знайти врегулювання. Ми не повинні впроваджувати заходи до того, як ми знайдемо шляхи врегулювання", - сказав глава уряду Люксембурга.

В екстреному саміті ЄС у якості спеціального гостя бере участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму було захоплено невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ньому відбулася позачергова сесія парламенту, при чому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення його повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентаріїв. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про таких рішеннях повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова. Референдум відбудеться 30 березня.

1 березня комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували СФ дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведені в повну бойову готовність , а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання всіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

4 березня Путін заявив, що напружену ситуацію на території Криму вдалося запобігти, але Росія використовує всі наявні засоби, якщо "бєспрєдєл", який проходив у Києві і на Західній Україні, пошириться на Схід і Південь України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: розв'язання кризи в Криму. ВІДЕО, ЄС, екстреному саміті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]