Пт, 2024-04-26, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Евакуацію мирного населення розпочали у Маріуполі
Інші останні Надзвичайні новини

У Маріуполі починається евакуація мирного населення, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у фейсбуці.

Як повідомляє "Радіо Свобода", станом на 10:55 режим "тиші" підтвердили лише на території Донецької області. На території Запорізької області йдуть бойові дії..

«Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11:00 починається евакуація мирного населення. Гуманітарний «зелений» коридор прокладено маршрутом Маріуполь – Нікольське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя», – написав він.

Кириленко додав, що евакуація населення буде здійснюватись муніципальними автобусами з трьох точок:

    СК «Іллічівець» (пр. Нахімова, 53)
    Драмтеатр (Театральна площа, 1)
    Кальміуська районна адміністрація (пр. Металургів, 193)

«Також, слідуючи по маршруту гуманітарного коридору в період тиші (з 09:00 до 16:00) можна буде виїхати на особистому транспорті. Величезне прохання до всіх водіїв, що виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт», – додав він.

Кириленко наголосив, що відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично заборонено. Всього, за його словами, буде декілька етапів евакуації впродовж кількох днів для того, щоб кожен охочий зміг це зробити.

«До уваги жителів Волновахи і Маріуполя. Щодо евакуації. На даний час маємо підтвердження режиму тиші з 9:00. У ці хвилини опрацьовуємо деталі евакуації. Координує роботу усіх сторін і учасників процесу Донецька обласна військова адміністрація. Тому прошу усіх довіряти лише офіційній інформації, розміщеній на цій офіційній сторінці або тій інформації, яка дає пряме посилання на неї», – написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, Маріуполь перебуває в облозі. Понад дві доби з містом немає ні телефонного, ні інтернет-зв'язку. Ті, кому вдалося виїхати під обстрілами, описують ситуацію як гуманітарну катастрофу. Відсутні електрика, опалення, вода та їжа.

Про домовленість щодо гуманітарних коридорів повідомили після другого раунду переговорів між українською і російською делегацією, що відбувся 3 березня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 548 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, Евакуація населення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]