Сб, 2024-04-20, 00:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Єврокомісар - ЄС додасть 10 країн до "чорного списку" податкових гаваней
Інші останні Новини Європейського Союзу

ЄС додасть 10 країн до "чорного списку" податкових гаваней - єврокомісар

Європейський Союз значно розширить свій "чорний список" податкових притулків, додавши туди британську заморську територію Бермудські острови.

Про це заявив європейський комісар з питань економіки П'єр Московічі, пише Politico.

"Я сподіваюся, що оновлений чорний список, який буде узгоджений Радою з економічних і фінансових питань ЄС, міститиме 15 країн, а оновлений сірий список - 23 країни", сказав Московічі.

Сім країн повинні бути викреслені із сірого списку, оскільки їхні зобов'язання "не були дотримані", зазначив єврокомісар. "Це Аруба, Беліз, Бермуди, Фіджі, Оман, Вануату і Домініка".

До них приєднаються ще п'ять країн, які вперше увійдуть до списку тих, чиї податкові режими, згідно з оцінкою Комісії, погіршилися за останні місяці.

"Барбадос, Об'єднані Арабські Емірати - це все ще обговорюється - і Маршаллові острови, - сказав Московічі.

П'ять країн залишаються в чорному списку "тому, що вони не взяли на себе зобов'язань з ЄС" відтоді, коли потрапили до списку податкових оазисів: "Американське Самоа, Гуам, Самоа, Тринідад і Тобаго і Американські Віргінські острови", - додав Московічі.

Нагадаємо, понад 40 євродепутатів підписали лист до Європейській комісії, який містить запитання, чому Росію не внесли до списку країн, що ведуть недостатню боротьбу з відмиванням грошей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: єврокомісар, ЄС, чорний список податкових гаваней, 10 країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]