Пт, 2024-04-26, 11:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Єврокомісія оцінила перспективи вступу України до ЄС - країни Західних Балкан інтегруються швидше
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Угоду про асоціацію з ЄС Україна виконує, але наразі питання членства нашої держави не розглядається. Країни Західних Балкан вступити до економічної спільноти можуть швидше.

У Європейській комісії заявили, що вступ нашої держави до Європейського Союзу наразі не розглядається. Про це 2 грудня на брифінгу у Брюсселі заявив речник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано.

Європейські прагнення українського народу у ЄС схвалюють. Партнерство як частина Угоди про асоціацію, яка є найбільш амбіційним договором, виконується. Стано не вбачає обговорення надання такого статусу у найближчій перспективі: "Це сусідня країна-партнер, з якою ми розвиваємо партнерство в рамках Угоди про асоціацію".

Представники української влади бачать у таких рішеннях політичну складову. Керівник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз політично не готовий надати Україні членство, і це питання не стосується впровадження реформ.

ЗМІ повідомляли, Євросоюз ухвалив рішення надати Україні понад 30 мільйонів євро на оборону. З 2014 року ЄС та США надали Україні допомоги на 21 мільярд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 575 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, вступ, країни Західних Балкан, ЄС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]