Пт, 2024-03-29, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Європа відправить Київ в ізоляцію, якщо вибори пройдуть з порушеннями
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Колишній комісар ЄС з питань розширення, екс-віце-президент Єврокомісії Ґюнтер Ферхойґен застеріг Україну перед загрозою політичної ізоляції, повідомляє DW.

Так, на його думку, відносини між Україною та ЄС опинилися в замороженому стані, а євроінтеграція переживає застій.

"Адже наступний крок для поглиблення відносин між Україною та Європейським Союзом відкладено", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи не свідчать зупинення фінансової допомоги Україні з боку ЄС та фактичне уникання зустрічей з президентом Віктором Януковичем очільниками європейських держав про можливість політичної ізоляції України, Ферхойґен сказав: "Вважаю, що ці спостереження на даний час підтверджуються. Ризик ізоляції України має місце".

Він не заперечив, що така ситуація пов'язана з ув'язненням екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Цей процес став кнопкою запуску для практичного заморожування відносин. Український уряд знав про цей ризик - достатньо часто про нього нагадували. І уряд свідомо на нього пішов", - сказав політик.

Між тим він підкреслив, що вирішальною є не лише справа Тимошенко, а й парламентські вибори 2012 року - чи відповідатимуть вони демократичним стандартам, принципам верховенства права, чи будуть вони чесними і відкритими.

"Лише після цього буде ухвалено певне рішення у ЄС", - сказав Ферхойґен.

Нагадаємо, що посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися із президентом Віктором Януковичем.

26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інститутів в Україні", в якій не відкидається запровадження санкцій проти режиму Януковича за недотримання владою України основних демократичних принципів і верховенства права.

А від "євродрузів" ПР прозвучала критика на адресу української влади. Засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка назвали політв'язнями, а президента Віктора Януковича - їхнім суддею.

4 лютого президент України зустрівся з держсекретарем США в Мюнхені, під час розмови Янукович був змушений пояснювати ситуацію, яка склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Останнім часом все більше кажуть про ізоляцію президента Віктора Януковича.

Так, під час нещодавнього саміту в Давосі (Швейцарія) з Януковичем зустрілися лише президент Польщі Броніслав Коморовський і президент Азербайджану Iльхам Алієв.

Науковий директор Інституту євроатлантичної співпраці Олександр Сушко зазначає, що заходи, подібні до Мюнхенської конференції, для Януковича стали чи не єдиною можливістю показати себе на міжнародній аре


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: Європа відправить Київ в ізоляцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]