Чт, 2024-04-25, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Фактично є владною коаліцією і несуть відповідальність за ситуацію в країні фракції, які підтримали бюджет – Порошенко
Інші останні Економічні новини

Фракції, які підтримали бюджет, фактично є владною коаліцією і несуть відповідальність за ситуацію в країні – Порошенко

Проект Державного бюджету на 2021 рік не враховує того, що Україна перебуває у кількох кризах одночасно.

А ті політичні сили, які підтримали провладну фракцію “Слуга народу”, фактично об‘єднались в коаліцію і несуть відповідальність за розвиток ситуації в державі. Про це заявив лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий Президент Петро Порошенко у коментарі ТРК “Україна”.

“Цей бюджет є свідченням нерозуміння владою ситуації потрійної кризи, в якій опинилась країна. Це криза безпекова. І в умовах безпекової кризи бюджет передбачає скорочення фінансування ЗСУ і сектору безпеки. Не поліції, а сектору безпеки, ЗСУ. Чому? Це пояснив Кравчук: він вважає, що не треба озброювати армію, а треба вести капітулянтські переговори. Це точно тактика Януковича. Це жахливо”, – обурюється Петро Порошенко.

“Друга криза – пандемія коронавірусу. Ви сподіваєтеся, що коронавірус припиниться до грудня місяця цього року? Ви маєте понад 200 людей, які помирають у вас щодня. І ви нічого не закладаєте, продовжуючи далі дерибанити бюджет”, – апелює до влади Порошенко.

“Криза економічна, бо ви не закладаєте нічого, крім того, де ви будете дерибанити, – щодо підтримки людей, приватного сектору, ФОПів”, – перераховує Порошенко.

Він наголосив, що в таких умовах за такий проект бюджету “Європейська Солідарність” як опозиційна сила не голосувала.

“Завжди за бюджет голосують політичні сили, які на себе беруть відповідальність за долю країни – і несуть цю відповідальність. Вони є владою. І кожен депутат, кожна фракція, яка проголосувала за цей бюджет, а раніше голосувала за призначення міністра, за призначення голови Нацбанку, за призначення керівника спецслужб – вони і є справжня коаліція, яку б опозиційну риторику вони б не вибрали”, – вважає Петро Порошенко.

“Це ганебно стосовно українського народу, бо він краще за будь-які пропагандистські відосики й фільми Голобородька бачать, що відбувається з економікою, з медициною. Бачить, що відбувається із “закінчимо війну за два тижні”, з капітуляцією”, – переконаний п’ятий президент.

Порошенко наголосив, що “Європейська Солідарність” на відміну від влади має стратегію і знає, що робити. “Ми готові підставити плече, але не тоді, коли продовжується безглузда політика”, – резюмує Петро Порошенко.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила проєкт Державного бюджету на 2021 рік.

Народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко заявив, що партія “Європейська Солідарність” не голосуватиме за “бюджет Зеленського”.

Раніше повідомлялося, що у четвер, 5 листопада, Верховна Рада планує розглянути в першому читанні законопроєкт “Про державний бюджет України на 2021 рік”.

З початку 2020 року дефіцит фонду Держбюджету зріс до 93 мільярдів гривень

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 614 | Додав: adminA | Теги: і підтримка бюджету, владна коаліція, відповідальність, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]