Пт, 2024-04-19, 08:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Financial Times Deutschland. Права людини в Україні: сила футболу
Інші останні Іноземна преса про Україну

"Янукович керує Україною ніби республікою Радянського Союзу", - пише в редакційній статті Financial Times Deutschland. Насамперед йдеться про те, що він не дозволяє колишньої главі уряду Юлії Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини, хоча лікарі берлінського шпиталі встановили, що вона тяжко хвора. "Тепер Тимошенко оголосила голодування - до цього її, за її власними словами, насильно відвезли в лікарню, і немає впевненості, що вона не вийде звідти в гіршому стані", - повідомляє видання.

У статті наголошується, що найбільшу увагу до ситуації в Україні міг би привернути не ЄС і не уряд Німеччини, а організатор чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні, - УЄФА. "Їй (футбольній спілці - ред.) не можна ухилятися від питання про те, як поводитися з урядом, який переходить до щораз сильнішого авторитарного курсу", - пише видання.

"Скасування ЧЄ може розглядатися тільки як крайній засіб, і такий захід було б важко здійснити. Але УЄФА могла б щонайменше піддати Януковича тиску, напряму виступивши за демократичні реформи", - пише видання. Крім того, автор статті застерігає УЄФА від спроб використання футбольної спілки в політичних цілях українським керівництвом і рекомендує її керівнику Мішелю Платіні відмовитися від спільних фотосесій з Януковичем.

Переклад InoPressa



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: Financial Times Deutschland. Права | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]