Пт, 2024-04-26, 11:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Фон дер Ляєн - ЄС має підтримати всі етапи відновлення України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз разом із міжнародними фінансовими інституціями та глобальними партнерами має підтримати всі етапи повоєнного відновлення України. Про це у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту сказала президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

За словами фон дер Ляєн, насамперед йдеться про негайну допомогу Україні. Це короткострокова економічна підтримка, яка допоможе подолати наслідки війни.

“Ми вже зараз зробили для цього багато. Дозвольте нагадати про пакет нашої макрофінансової допомоги та про пряму підтримку бюджету України. На додаток ми також запропонували скасувати всі імпортні мита на український експорт до нашого Євросоюзу на один рік”, — сказала президентка.

Вона зазначила, що Європейський парламент має підтримати цю пропозицію.

“Обсяг руйнувань вражає. Лікарні, школи, будинки, дороги, мости, залізниці, театри, фабрики – важко навіть перерахувати, скільки всього має бути поновлено”, — сказала фон дер Ляєн.

За її словами, економісти говорять про декілька сотень мільярдів євро.

Підтримка ЄС допоможе у боротьбі з корупцією, приведе правове середовище у відповідність до європейських стандартів і суттєво вдосконалить українські виробничі потужності, сказала президентка Єврокомісії.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про шостий пакет санкцій ЄС проти росії. ЄС пропонує заборонити весь імпорт російської нафти в рамках шостого пакету санкцій, спрямованих проти агресії президента росії володимира путіна в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 381 | Додав: adminA | Теги: відновлення, україна, Фон дер Ляєн, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]