Пт, 2024-03-29, 04:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Фото літака Януковича потрапили до ЗМІ : позолочена ванна з рожевого мармуру. ФОТО
Інші останні Надзвичайні новини

В Інтернеті з’явилися фото розкішного салону літака президента Віктора Януковича. Видання "Авіація України" опублікувало фото новенького літака Airbus А-319-115XCJ, побудованого у США.

Замовляли його ще для Віктора Ющенка, а літає на ньому вже Віктор Янукович.

Цікаво, що з новеньким президентським літаком вже стався аварійний інцидент.

6 жовтня 2011 року в аеропорту "Бориспіль" під час офіційного візиту Януковича до Греції літак, на якому мав летіти президент, зачепився за трап і залишився пошкодженим. Януковича тоді пересадили на резервний ІЛ-62, а літак AirBus перевезли у ангар на ремонт.

Пізніше стало відомо, що державне авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами уклало договір на техобслуговування літака Януковича на суму 392 тисячі 135 євро.

Втім, як пише видання, А-319-115XCJ - це новітнє судно п’ятого покоління. На його збірку витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання у Франції.

У салоні все влаштовано по вищому розряду. На борту є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для осіб супроводу, багажу і зона відпочинку.

Оббивка салону - бежева. Панелі, тумби, столи, шафи - з лакованого світлого дерева. Світильники, обробка спального місця та ванної кімнати позолочена.

А-319-115XCJ може перевозити до 100 пасажирів, розвиває максимальну швидкість до 950 кілометрів на годину, а максимальна дальність його польоту 11,6 тисячі кілометрів.

"Спальне місце в літаку оббите дорогою жаккардовою тканиною, на дотик вона м’яка. А її візерунок - великі квіти. Спинка ліжка прикрашена позолотою. Над ліжком висить дзеркало в золотій рамі", - описують побачене журналісти сайту.

У ванній кімнаті у президента буде позолочений кран і раковина з рожевого мармуру.

Видання пише, що аеробус А-319 стане основним представницьким літаком України.

Крім аеробуса, парк авіакомпанії "Україна" налічує морально застарілі Іл-62М, Ту-134 радянського виробництва, а також часто простоює Ан-74 вітчизняного АНТК "Антонов".

Новий літак обійшовся українському бюджету майже в 90 млн дол.

Зазначимо, вертоліт президента України Віктора Януковича, яким він добиратиметься з "Межигір'я" до Києва, коштує дорожче, ніж у провідних світових лідерів. Янукович придбав собі італійсько-американський Agustawestland-139. Такому гелікоптеру надають перевагу агенти ЦРУ та ФБР. За приблизними оцінками, його вартість сягає 17 млн доларів, не рахуючи оздоблення салону.

Літати на роботу зі своєї резиденції Янукович пообіцяв уже давно. Президент вирішив відмовитися від авто і пересісти на вертоліт. Так він зможе добиратися з "Межигір'я" до Києва за 6 хвилин.

За приблизними підрахунками, один політ на гелікоптері президента з "Межигір'я" на роботу може коштувати тисячу доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1335 | Додав: adminA | Теги: Фото літака Януковича потрапили до | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]