Пт, 2024-03-29, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:02
Фрагменти унікальної каплиці XIV століття виявили археологи
Інші останні Новини світу науки і технологій

Cередньовічна каплиця була виявлена в графстві Дарем через 370 років після того, як її зруйнували за часів Першої англійської громадянської війни. З тих часів було забуто і саме місце поклоніння, поки недавно його не виявлено студенти місцевого університету. Про це інформує Lenta.ua.

На думку експертів, за часів свого розквіту вона була приголомшливою за своєю красою - з дерев'яною стелею, величезними колонами і прикрашеною кам'яною кладкою. Точне місцезнаходження каплиці Бека довгий час залишалося загадкою, так як вона була зруйнована в 1650-х роках, навіть не дивлячись на те, що вона була більше, ніж власна каплиця короля в Вестмінстері. За словами експертів, деякі шматки різьбленого каменю, що становлять двоповерхову конструкцію, важили як маленький автомобіль. Фахівці намагаються за старовинними документами відтворити вигляд давно втраченої величезною структури.

Ентоні Бек був єпископом Дарема приблизно з 1284 по 1310 рік. Бек став одним з найвпливовіших людей в усій Європі. Бек заслужив прихильність тодішнього принца Едуарда, а пізніше короля Едуарда I. Він супроводжував Едварда в Хрестовому поході в 1270 році і довгий час був радником короля. Помер Бек в Лондоні 3 березня 1311 року і через два місяці був похований в Даремі.

На початку 1300-х років в його честь була побудована каплиця. Експерти вважають, що розмір і прикраси були яскравим відображенням статусу Бека, який мав владу збирати армії, карбувати монети і навіть правити замість короля Едварда I.

Єпископ Бек перебудував існуючу з XII-го століття садибу і звів цілий замок, який служив йому головною резиденцією.

Після Першої англійської громадянської війни замок перейшов у володіння сера Артура Хазелріга, який зруйнував велику його частину, включаючи каплицю, побудувавши на цьому місці новий особняк. Згодом місце, де знаходилася каплиця, як і сам її вигляд були забуті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 916 | Додав: admin | Теги: дарем, фрагмент, унікальна, XIV, каплиця, графство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]