Ср, 2024-04-24, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
Франція готова захищати територіальну цілісність України - Макрон заявив Путіну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Франції Емманюель Макрон заявив у понеділок російському колезі Володимиру Путіну, що Франція готова захищати територіальну цілісність України.

Про це з посиланням на інформацію Єлисейського палацу повідомило напередодні агентство AFP.

У телефонній розмові тривалістю 1 годину 45 хвилин Макрон висловив “нашу глибоку занепокоєність і нашу готовність захищати територіальну цілісність України”, заявили в офісі президента Франції.

Путін відповів, що переговори були “утруднені” українською владою, повідомив Єлисейський палац, додавши, що російський лідер “часто” використав цю аргументацію.

Напередодні на сайті Кремля також з’явилося повідомлення про телефонні переговори президентів Росії і Франції, що відбулися, акценти в якому явно відрізняються від розставлених Єлисейським палацом.

Так, у Путіна заявили, що “з обох сторін висловлено незадоволення у зв’язку з відсутністю зрушень у врегулюванні” збройного конфлікту на сході України.

Також у Кремлі за підсумками розмови зазначають, що “ситуація навколо Донбасу навіть погіршується”.

“У цьому контексті Володимир Путін звернув увагу на провокаційний характер проведених США та рядом їхніх союзників масштабних навчань у Чорному морі, що підвищує напруженість у стосунках між Росією та НАТО″,— сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Глава РФ Володимир Путін висловився щодо звинувачення у причетності Кремля до напливу мігрантів у ЄС та ситуації, що відбувається на кордоні Польщі та Білорусі.

Президент Росії Путін обурився військовими навчаннями за участю українського флоту у Чорному морі та застосуванням Україною безпілотника Bayraktar на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 619 | Додав: adminA | Теги: Франція, захист, Макрон, територіальна цілісність України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]