Пт, 2024-04-26, 16:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Французький військовий фрегат увійшов до порту Одеси
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Військовий багатофункціональний фрегат типу FREMM Auvergne 24 грудня зайшов в Одеський порт та зробить зупинку на декілька днів.

Про це повідомила пресслужба посольства Франції в Україні.

Така зупинка в Одесі є першим заходом фрегату у морські води України з моменту його прийняття до складу ВМС Франції у 2018 році. З цієї нагоди 24 грудня до Одеси планує завітати посол Франції Етьєн де Понсен і привітати екіпаж.

За даними посольства, фрегат увійшов у Чорне море 13 грудня і патрулюватиме там протягом трьох тижнів.

Росія перекрила близько 70% акваторії Азовського моря та готується до навчань поблизу Маріуполя та Бердянська — ВМС України

«Регулярне перебування кораблів ВМС Франції в Чорному морі має на меті забезпечити автономну спроможність Франції оцінити ситуацію в цій стратегічній для Європи зоні, відмітити відданість Франції вільному пересуванню на морі та у повітрі, а також підтримувати оперативну сумісність із сусідніми та союзними флотами, присутніми в цій зоні», — додали в посольстві.

Загалом з 2014 року ВМС Франції нараховує понад 30 заходів у Чорне море.

Кораблі типу FREMM — багатоцільові фрегати, розроблені французькою компанією DCNS/Armaris та італійською Fincantieri. Судна призначені для протичовнової та протиповітряної оборони, знищення надводних кораблів та завдання ударів по наземних об'єктах противника. У планах ВМС Франції, як країни-члена НАТО, було придбання 13 фрегатів цього типу.

Американський фрегат берегової охорони USCGC Hamilton у травні зайшов до порту Одеси для спільної місії з партнерами по НАТО і союзниками в Чорноморському регіоні. Перед візитом в Чорне море катер Hamilton провів навчання з американським есмінцем USS Roosevelt в Егейському морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 544 | Додав: adminA | Теги: порт Одеси, французький військовий фрегат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]