Пт, 2024-03-29, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Фруктоза: що варто знати
Інші останні Новини України

Фруктоза: що варто знати

фруктоза У другій половині ХХ століття зросла чисельність людей, які страждають на цукровий діабет і метаболічний синдром. Одна з причин - наявність великої кількості зайвих кілограмів і ожиріння, що пов'язують з резистентністю до інсуліну. При порушенні норми інсуліну в крові може виникнути дисфункція підшлункової залози через величезний викид гормону. Для лікування необхідно дотримуватися дієти і лікарі радять замінити цукор на фруктозу (також додаткові заходи, в разі ускладнення).

За статистикою, метаболічний синдром прогресує у міру поширення ожиріння населення. На додаток - сидячий спосіб життя, вік, можлива наявність діабету у родичів. Тому попит на фруктозу зростає, окрім того вона ще використовується і в спортивному харчуванні. В Україні, перейшовши за посланням https://megachem.com.ua/ua/fruktoza.html ви завжди зможете вигідно придбати фруктозу оптом за вигідною ціною.

Що таке фруктоза?

Фруктоза - швидкий вуглевод, який міститься, якщо говорити про природне походження, у фруктах і меді. В даний час люди отримують її з цукру. Цукрова в свою чергу ділиться на глюкозу і фруктозу, які вбираються в стінки кишечника. Самої фруктози багато в яблуках, апельсинах, бананах, мед складається на 80% з неї, у той час як в столовому цукрі її до 50%.

Глікемічний індекс у фруктах і фруктозі, які вони в собі містять набагато менший і її вживання дійсно знижує рівень інсуліну в крові. Але є і негативні наслідки. Часте вживання може призвести до ожиріння, причина - фруктоза може бути як енергією для обміну речовин, а може і швидко перетворитися в жир. Дієтологи вважають, що виробництво напоїв з кукурудзяним сиропом фруктози пов'язано з епідемією надмірної ваги.

Фрукти, маючи в своєму складі фруктозу, навіть корисні, так як вони містять ще клітковину та інші волокна. Проте у чистому вигляді хороші якості втрачаються.

По-перше, вона викликає постійне відчуття голоду. Це викликає порушення обміну речовин, так як блокується механізм насичення. При попаданні фруктози без глюкози, організм не може зрозуміти, що отримує колосальні обсяги енергії і не виходять сигнали про насичення.

По-друге, якщо замінити цукор на фруктозу людина не схудне, оскільки калорійність майже така ж і тому повертаємося до ожиріння.

По-третє, після зловживання, можуть бути викликані хронічні захворювання, такі як серцево-судинні, підвищений артеріальний тиск, камені в нирках і т.д.

Але, не варто засмучуватися. Ідеальний вихід із ситуації - зменшити кількість фруктози в продуктах, але, як ми знаємо, ідеал незбагненний. В цьому випадку можна почати лікуватися і приймати медикаменти, які регулюють активність КНК, знижують вплив фруктози та багато інших. В іншому випадку можна відмовитися від солодкого, тоді шкода буде мінімальною, але мало хто готовий відмовитися від солоденького.

Але, важливо пам'ятати, в повсякденності ми не вживаємо фруктозу в чистому вигляді, тому вона бере участь в загальному обміні. До того ж, при схудненні або заняттях спортом, в період інтенсивних фізичних навантажень фруктоза, будучи вуглеводом, сприяє швидкому відновленню енергетичних запасів організму. Ще один плюс - фруктоза знижує ризик появи карієсу і запалень в ротовій порожнині. Вона не руйнує зубну емаль, на відміну від класичного цукрового піску.

Позначати фруктозу як "погану" або "гарну" буде неправильно, так як у всьому необхідно знати міру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 670 | Додав: admin | Теги: фруктоза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]