Чт, 2024-03-28, 10:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:35
Генерали міліції закликали колег скинутися на борг Луценка за концерт
Інші останні Політичні новини

Колишні заступники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка ініціювали серед працівників МВС збір коштів для відшкодування збитків, завданих екс-міністром внаслідок святкування Дня міліції в 2008-2009 роках. Про це сьогодні на прес-конференції заявили колишні заступники Луценка Володимир Євдокимов, Віталій Ярема, Павло Кононенко та Олександр Ембулатов.

Як зазначив Євдокимов, ідея організувати збір коштів у сумі понад 643 тис грн, які зобов'язаний сплатити екс-міністр за начебто незаконну організацію урочистостей з нагоди Дня міліції в палаці "Україна", з'явилася у жовтні минулого року, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тоді пролунала ініціатива ветеранів МВС, оскільки є вирок, є обвинувачення, що негоже гасити "борг" одному міністру", - зазначив Євдокимов. За його словами, для збору коштів була створена ініціативна група, на адресу якої нещодавно почало надходити багато звернень як від колишніх, так і від чинних співробітників міліції з проханням вказати, на який банківський рахунок треба перераховувати гроші. Як зауважив Євдокимов, члени ініціативної групи "як юристи щиро здивовані обвинуваченням колишньому міністру, і вважаємо, що це обвинувачення торкається кожного з нас".

При цьому колишній заступник Луценка наголосив, що збір коштів для відшкодування МВС начебто завданих збитків "не має абсолютно ніякого політичного характеру". В контексті сказаного колишній начальник столичної міліції Ярема наголосив, що призначена Луценку до сплати сума не повинна лягти тягарем на плечі його сім'ї, оскільки понад 3 тис працівників міліції були запрошені до Палацу "Україна" разом із членами своїх родин.

"Ми справді не розуміємо цього рішення суду, терміну, який призначено Луценку. Це моя особиста думка, і я її хочу передати Юрію Віталійовичу, ми ніколи не будемо вважати його злочинцем, навіть якщо він перебуватиме в місцях позбавлення волі… Я особисто звертаюся до керівництва МВС, щоб вони не здійснювали якихось санкцій стосовно працівників, якщо ті виявлять бажання перерахувати кошти за свій отриманий квиток (на урочистості з нагоди Дня міліції до палацу "Україна" - ред.)", - зазначив Ярема.

Євдокимов додав, що він особисто за кілька днів отримав понад 200 дзвінків від працівників органів внутрішніх справ, які висловили бажання "відшкодувати" кошти у справі екс-міністра. За словами Євдокимова, якщо кожен із 300 тис працівників міліції "скинеться" по 2 гривні, то "збиток" реально відшкодувати. У свою чергу Кононенко нагадав, що з часів СРСР "День міліції був очікуваний всіма телеглядачами святом, оскільки така кількість естрадних зірок ні на жодному заході присутня не була". Як зазначили учасники прес-конференції, якщо сьогодні йде мова про повернення довіри до міліції, "так давайте хоча б не забирати цей день у міліції".

Генерал-майор міліції Ембулатов наголосив, що в обов'язки міністра внутрішніх справ входить проведення публічного заохочення особового складу.

"Міністр керувався в своїй роботі безпосередньо законом України, яким затверджено дисциплінарний статут МВС. І засудити людину за те, що вона виконувала закон, - це не зовсім правильно. А основна маса коштів була направлена на оренду Палацу "Україна", тому що в МВС на той час свого приміщення не було, воно перебувало в ремонті з 2003 року. І лише в 2010 році на його ремонт було витрачено близько 5 млн грн, і проводилися урочисті заходи в рамках Дня міліції в 2010 році", - зазначив він.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Крім того, суд засудив Луценка до конфіскації майна і позбавлення рангу держслужбовця. Цивільний позов МВС задоволено частково.

Екс-міністра було заарештовано 26 грудня 2010 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: борг Луценка, Генерали міліції, концерт, колег скинутися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]