Пт, 2024-03-29, 14:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Генштаб ЗСУ - спроби окупантів захопити Маріуполь залишаються безуспішними
Інші останні Новини України

Повідомляється, що на Донецькому та Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії.

Спроби російських окупантів захопити Маріуполь залишаються безуспішними - місто досі героїчно тримає оборону. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

"Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російські окупанти продовжують знищення стаціонарних об’єктів військової та цивільної інфраструктури на території України. Так, 13 березня було завдано ракетних ударів по об’єктах в населених пунктах Умань, Івано-Франківськ, Старичі із застосуванням літаків стратегічної авіації. Крім того, продовжуються пуски ОТКР "Іскандер" з території Білорусі", - йдеться у повідомленні.

На Волинському напрямку противник проводив демонстраційні дії підрозділами зі складу ЗС РБ вздовж Державного кордону України.

На Поліському напрямку підрозділи окупаційних військ проводили заходи з відновлення боєздатності та перегрупування військ, удосконалювали логістичне забезпечення. З метою виключення раптовості дій з боку Збройних Сил України противник активно веде розвідку.

На Сіверському напрямку противник зосередився на перегрупуванні, поповненні запасів, підготовці до відновлення наступу у напрямку Броварів.

На Слобожанському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ та здійснює спроби відновити наступальні дії на міста Харків і Суми.

На Ізюмському напрямку внаслідок активних наступальних дій Українських захисників противник зазнав втрат в районі населених пунктів Топольське, Шпаківка, Донецьке та відступив.

"На Донецькому та Таврійському напрямках ворожі підрозділи намагаються вести штурмові дії, зосереджуючи основні зусилля на просуванні в напрямку Сєвєродонецька. Безуспішними залишаються спроби захопити Маріуполь", - зазначили у Генштабі.

На Південнобузькому напрямку противник намагається вести рейдові дії та закріпитися на досягнутих рубежах.

Нагадаємо, гумконвой, який прямував до Маріуполя, знову повернувся до Бердянська. Зараз місто залишається повністю заблокованим і для евакуації, і для гуманітарного вантажу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 401 | Додав: adminA | Теги: Генштаб ЗСУ, Маріуполь, спроби окупантів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]