Чт, 2024-04-25, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:34
Генсек НАТО - російсько-українська війна перебуває у "вирішальній фазі"
Інші останні Іноземна преса про Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що російсько-українська війна перебуває у "вирішальній фазі", однак це не означає, що ця фаза завершальна. Про це він заявив німецькому виданню Handelsblatt.

За його словами, країни НАТО визнають поточну ситуацію і повинні "надати Україні зброю, необхідну для перемоги".

"Ми перебуваємо у вирішальній фазі війни, тому важливо, щоб ми надали Україні зброю, необхідну для перемоги", – сказав він.

Генсек НАТО зазначив, що 20 січня на американській базі Рамштайн в Німеччині мають бути ухвалені рішення щодо постачання Україні важкої зброї. При цьому він додав, що не бачить ознак застосування росією ядерної зброї.

У Інституті вивчення війни ISW вважають, що така заява Єнса Столтенберґа свідчить про те, що у 2023 році росія має намір вжити рішучих стратегічних дій.

"Водночас заява Столтенберга не означає, що війна перебуває у завершальній фазі або що російські війська планують задіяти всі наявні ресурси в майбутніх діях", – зазначили аналітики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 555 | Додав: adminA | Теги: «вирішальна фаза», Генсек НАТО, російсько-українська війна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]