Пт, 2024-04-26, 17:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:36
Глава ЦРУ попередив Росію, що США серйозно сприймають нарощування військ біля України - CNN
Інші останні Іноземна преса про Україну

Візит директора ЦРУ Білла Бернса до Москви цього тижня мав на меті передати попередження Кремлю, що Сполучені Штати серйозно сприймають нові військові переміщення РФ поблизу українського кордону.

Про це повідомив телеканал CNN.

"Президент Джо Байден відправив до Москви директора ЦРУ Білла Бернса на початку цього тижня, щоби попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням (російських – ред.) військ біля кордону України, а також спробувати визначити, чим мотивується Росія у своїх діях", – зазначається в повідомленні.

Бернс провів у Москві переговори з високопоставленими чиновниками, які відповідають за військову сферу РФ. При цьому, CNN називає візит глави ЦРУ до Москви «рідкісним» та підкреслює, що він відбувся на тлі занепокоєння США у зв’язку з «незвичайною передислокацією» російських військ поблизу північного кордону України.

Останніми днями адміністрація Байдена активізувала свої зусилля для деескалації зростального напруження між Москвою і Києвом. Після зустрічей в Росії Бернс розмовляв телефоном з Президентом України Володимиром Зеленським, намагаючись розрядити цю напругу, повідомили джерела CNN. Крім того, до Києва була відправлена високопоставлена чиновниця Держдепартаменту США, щоби підтримати ці зусилля.

«Дипломатичні зусилля на високому рівні підкреслює, наскільки серйозно адміністрація Байдена ставиться до останніх переміщень російських військ», – зауважується в повідомленні.

Крім того, звертається увага, що напруження між Україною і Росією загострилася останніми тижнями через поглиблення енергетичної кризи, спровокованої Москвою.

Нагадаємо, що 5 листопада в.о. заступника керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні заявила, що CША обізнані про повідомлення про незвичайну військову активність Росії біля кордону з Україною.

31 жовтня Washington Post повідомив, що Росія відновила нарощування військ біля українських кордонів.

1 листопада головне управління розвідки Міністерства оборони не зафіксувало перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до кордону з Україною. Того ж дня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США продовжують стежити за ситуацією біля кордонів України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: україна, CNN, нарощування військ, РФ, глава ЦРУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]