Сб, 2024-04-27, 03:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Голова Єврокомісії назвала росію прямою загрозою світовому порядку через варварську війну проти України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

росія на сьогодні являється найпрямішою загрозою світовому порядку через її війну проти України.

Про це заявила голова Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, повідомляє CNN.

“росія сьогодні є найпрямішою загрозою світовому порядку з її варварською війною проти України та тривожним пактом з Китаєм та їх закликом до нових та дуже довільних міжнародних відносин”, – сказала голова Єврокомісії.

З відповідною заявою глава Єврокомісії виступила в Токіо на 28-му саміті ЄС-Японія, під час якого на порядку денному була їхня підтримка України. Там також присутній і голова Європейської ради Шарль Мішель.

“Наша співпраця в Україні має вирішальне значення в Європі, але вона також важлива в Тихоокеанському регіоні, і ми також хочемо поглибити наші консультації щодо більш наполегливого Китаю. Ми вважаємо, що Китай має стати на захист багатосторонньої системи, від якої він виграв у розвитку своєї країни”, – зазначив Мішель.

Своєю чергою він підкреслив, що “ті, хто несе відповідальність за військові злочини, мають бути і будуть притягнуті до відповідальності”.

Нагадаємо, в рамках шостого пакета санкцій проти рф, за повномасштабне вторгнення в Україну, Європейський Союз готовий повністю припинити експорт російської нафти та нафтопродуктів та відключити російський Сбербанк від платіжної системи SWIFT.

До слова, за даними джерел видання Bloomberg, ЄС схвалив виділення 600 мільйонів євро, щоб допомогти Україні з її нагальними фінансовими потребами.

24 лютого президент рф владімір путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 398 | Додав: adminA | Теги: голова Єврокомісії, війна, україна, пряма загроза світовому порядку, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]