Вт, 2024-04-30, 01:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Голова Євроради Мішель - російська агресія є трагедією для України та для світу
Інші останні Новини Європейського Союзу

російське протиправне вторгнення в Україну є трагедією не лише для українців, але для усього світу, порушенням базових принципів ООН, і саме тому світове спів-товариство не може дозволити росії перемогти у цій війні.

Про це у Брюсселі під час виступу на відкритті зустрічі на вищому рівні між ЄС та країнами Спільноти держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель, інформує ЗМІ.

"Просто зараз, як ми говоримо, постійний член Ради безпеки ООН атакує сусідню країну. російська злочинна війна проти України є трагедією для України та для світу, із руйнівними наслідками для продовольчої безпеки, для цін на енергію та для глобальної економіки", - сказав Мішель.

Він наголосив, що ця злочинна російська агресія проти України грубо порушує основи та фундаментальні принципи Хартії ООН.

"Переважна більшість країн світу під час Генеральної Асамблеї ООН віддали голоси за резолюції, що засуджують цю злочинну війну. Кожна країна на цій планеті має перебувати у безпеці. Саме тому росії не можна дозволити досягти успіху. Це могло б стати рецептом лиха для багатосторонності та для системи, що основана на правилах", - додав Президент Європейської Ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 361 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]