Пт, 2024-03-29, 13:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:12
Головною перешкодою у виконанні Мінських угод Волкер назвав Росію
Інші останні Новини світу

Волкер назвав Росію головною перешкодою у виконанні Мінських угод

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер назвав Росію головною перешкодою на шляху реалізації Мінських домовленостей.

Про це він заявив на слуханнях у Сенаті США, повідомляє "Європейська правда".

"Росія залишається головною перешкодою на шляху виконання Мінських угод. Україна ж зробила все можливе для виконання домовленостей" - сказав він.

Зокрема, він згадав про ухвалений українською стороною закон амністію для осіб, які вчинили злочини в рамках конфлікту, а також  законодавство, яке передбачало б так званий "особливий статус".

"На жаль, Росія, схоже, зробила усвідомлений вибір на користь збереження статусу кво. Росія продовжує підтримувати свої маріонеткові режими, так звані "народні республіки" Донецька і Луганська, яким немає місця ні за Мінськими угодами, ні за конституційним ладом України" - зазначив Волкер.

За його словами, нещодавнє вкрай провокаційне рішення Росії щодо роздачі російського громадянства українцям на Донбасі створило ще одну серйозну перешкоду для виконання Мінських угод і реінтеграції територій, контрольованих Росією.

"Росія багато що повинна зробити, щоб зупинити свою триваючу агресію проти України, щоб ми мали змогу перейти до інших аспектів повного виконання Мінська" - наголосив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: Волкер, виконання мінських угод, РФ, Перешкода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]