Пт, 2024-04-26, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:07
Готівкові розрахунки на суму понад 10 тисяч євро Єврокомісія планує заборонити
Інші останні Новини Європейського Союзу

З такою пропозицією задля боротьби з відмиванням коштів Єврокомісія має намір виступити у липні.

Єврокомісія має намір внести пропозицію про заборону готівкових розрахунків на суму у понад 10 тисяч євро в рамках боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомила комісарка ЄС з питань фінансових послуг Майред Макгіннесс в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutschen Zeitung, опублікованому у понеділок, 10 травня.

"Ми говоримо про верхню межу в 10 тсяч євро. Доволі важко носити таку суму при собі готівкою. Більшість людей так не робить", - пояснила єврокомісарка.

Припис про обмеження суми готівкових розрахунків міститься у пропозиціях зі зміни законодавства про боротьбу з відмиванням коштів, які Єврокомісія планує представити у липні. Макгіннесс додала, що має намір за підтримки держав-членів ЄС створити європейське відомство для боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму. Цей орган повинен мати вагомі повноваження та напряму здійснювати нагляд за політикою із боротьби з відмиванням коштів певних великих банків.

Нагадаємо, про наміри створити новий пан-європейський регулятор та підготувати єдині для усіх членів ЄС правила у боротьбі з відмиванням коштів Єврокомісія заявила рік тому. Після низки скандалів за ймовірної участі у схемах з відмивання коштів, зокрема з РФ, європейських банків інціатива покликана гармонізувати та підвищити ефективність чинних приписів, покращення координації між країнами-членами та посилення нагляду на рівні ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 573 | Додав: adminA | Теги: заборона, готівкові розрахунки, Єврокомісія, понад 10 тисяч євро | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]