Пт, 2024-04-19, 23:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:01
Говорити українською почав Саакашвілі у суді в Грузії
Інші останні Новини світу

українська мова саакашвілі суд грузія Судове засідання у справі експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі змушені були призупинити через напругу у залі після того, як Саакашвілі почав принципово говорити українською, а суддя вимагав від нього перейти на грузинську мову. Повідомляє "Новости-Грузия".

Саакашвілі на судовому засіданні 22 грудня, у якому бере участь по відеозв’язку з лікарні, перейшов на українську мову, під приводом, що зараз має громадянство лише України.

"Пане Михеїл, дотримуйтеся порядку і розмовляйте грузинською", - відреагував на це суддя Георгій Аревадзе. Саакашвілі на це відповів, що він є громадянином України.

Далі через шум у залі суддя оголосив перерву у засіданні. Наскільки відомо з повідомлень ЗМІ, засідання відновиться, а переклад грузинською за потреби буде здійснювати представник українського консульства, який присутній на засіданні.

Також під час засідання суддя відхилив пропозицію адвоката  Саакашвілі "підняти сорочку", щоб присутні могли бачити, як він схуд, та порівняв стан експрезидента зі станом українських захисників, які виходять з російського полону. 

Суддя на це відповів, що якщо Саакашвілі "почне роздягатися", його усунуть з процесу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 399 | Додав: admin | Теги: Суд, Грузія, мова, Саакашвілі, українська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]