Пт, 2024-03-29, 08:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Гройсман обіцяє "чесний" бюджет і розповів про пріоритети. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив сподівання, що уряд внесе до Верховної Ради "реалістичний" державний бюджет вже у вересні. Про це він сказав, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, у середу, 30 серпня, пише Українська правда.

"Наш обов'язок внести державний бюджет у вересні у парламент. Але внести його абсолютно чесним… Розпочати там професійну дискусію і вийти на консолідоване рішення", – сказав Гройсман.

Прем'єр також перерахував пріроритети держбюджету.

"Фінансування безпеки й оборони в межах 5% ВВП – це питання номер 1", – зазначив він.

Гройсман також наголосив на важливості забезпечення економічного зростання. Прем'єр також зазначив, що уряд і надалі буде зміцнювати децентралізацію країни. Також серед пріоритетів бюджету: енергоефективність, ремонт доріг, підтримка аграрного сектору, збільшення фінансування українських дипломатичних представництв, та освітня галузь.

"Ми будемо закладати в бюджеті 2017 року підвищення зарплат українським вчителям", – також сказав Гройсман.

Водночас прем'єр висловив сподівання, що майбутній проект бюджету "буде реалістичним і чесним".

Володимир Гройсман сподівається, що на новій сесії народні депутати працюватимуть ефективно, а не займатимуться популізмом, повідомляє Укрінформ.

"Є ряд законопроектів, які нам необхідно ухвалювати заради людей. Розраховую на те, що з новими силами український парламент на початку нової пленарної сесії буде демонструвати свою ефективність. Розумію, що деякі представники після довгого відпочинку у майже 1,5 місяці з новими силами та натхненням займатимуться популізмом", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що уряд навесні був сформований на тлі політичної та економічної кризи, але ці 4 місяці він працював.

"Ситуація залишається стабільною. Я абсолютно оптимістично дивлюся в осінь", - додав прем'єр-міністр.

"Я вийду з такою ініціативою до голови Верховної Ради. Я думаю, що повинна бути підтримка і депутатів. Зробити день інфраструктури та дорожнього господарства, день освіти, день охорони здоров'я", - сказав прем'єр.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий зазначили, що підтримують проведення тематичних днів у парламенті, оскільки на попередніх подібних днях у Верховній Раді вдалося ухвалити важливі закони.

Як повідомлялося, Кабмін представить парламенту проект бюджету на 2017 рік до 15 вересня.

Раніше Гройсман заявляв, що проект бюджету-2017 має бути максимально реалістичним і будуватися на прогнозах доходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, чесний бюджет, пріоритети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]