Пт, 2024-03-29, 12:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Група "північних зелених лівих" у ЄП просуває введення безвізового режиму з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
У проекті резолюції Європарламенту щодо України йдеться про необхідність зробити більш рішучі кроки в напрямку лібералізації візового режиму. Європарламент закликає Раду, Комісію та Європейську службу з питань зовнішньої діяльності вжити заходів для досягнення якнайшвидшого укладення між Україною та ЄС Угоди про асоціацію та підготувати всі документи, що стосуються процесу ратифікації. Автором цього проекту резолюції представник політичної групи "Об’єднані європейські ліві/Північні зелені ліві" Яромір Колічек, передає УНН.

У Європарламенті також вітають прогрес, досягнутий на переговорах щодо угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Україною, який полегшує процес видачі віз для українських громадян. Однак автор резолюції наполягає, що мають бути зроблені більш рішучі кроки в напрямку лібералізації візового режиму.

У документі констатується, що переговори між Україною та ЄС щодо Угоди про асоціацію завершено, однак процес ратифікації угоди зайшов у безвихідь через негативну оцінку Євросоюзом стану дотримання прав людини в Україні. Водночас переговори щодо спрощення візового режиму успішно просуваються.

Наостанок автори проекту закликають Раду, Комісію та Європейську службу з питань зовнішньої діяльності вжити необхідних заходів з метою досягнення якнайшвидшого укладення між Україною та ЄС Угоди про асоціацію та підготувати всі документи, що стосуються процесу її ратифікації.

Як повідомлялося, в Європарламенті зареєстровано шість проектів резолюції щодо ситуації в Україні. Своє бачення українських політичних реалій виклали представники різних депутатських груп законодавчого органу ЄС.

На основі поданих варіантів європарламентарії планують створити єдиний документ. Його винесуть на голосування a href='/ukraine/27nov2012/saakash_ukr.html#1">13 грудня.

У своїх проектах депутати критично оцінили деякі аспекти внутрішньої ситуації в Україні, зокрема останні вибори до Верховної Ради. Однак загалом парламентарії позитивно ставляться до ідеї асоціації України з Євросоюзом та послаблення візового режиму.

Від українського уряду євродепутати вимагають вирішення внутрішніх проблем та продовження реформ.

А перший віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський нещодавно висловив сподівання, що ситуацію з "абсурдним" і "нелюдським" візовим режимом Європейського союзу щодо до України незабаром буде виправлено​​. За його оцінками, наімовірніше, що Угоду про асоціацію підпишуть на саміті Євросоюзу у Вільнюсі в листопаді 2013 року, а саміт Україна-ЄС відбудеться в лютому.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: Україною, ЄП, безвізового | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]