Пт, 2024-04-19, 17:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Гучну заяву ЄС зробив щодо "виборів" в ОРДЛО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС зробив гучну заяву щодо "виборів" в ОРДЛО

Європейський Союз вважає проведення "виборів" у "ЛНР" та "ДНР" незаконними та не визнаватиме їх результатів.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Ради ЄС.

"Згадуючи нашу заяву від 5 листопада 2014 року, ЄС вважає, що "вибори", заплановані на 11 листопада 2018 року на територіях, контрольованих неурядовими організаціями так званих "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки", є незаконними і не будуть визнані", - сказано в заяві.

ЄС засуджує так звані "вибори" в "ДНР" і "ЛНР", оскільки вони порушують міжнародне право, суперечать "мінським домовленостями" і порушують суверенітет і законодавство України.

Зазначається, що "мінські домовленості" передбачають проведення виборів за українським законодавством, під наглядом і при дотриманні стандартів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Також очікується, що Росія використовує свій вплив на керівництво бойовиків для виконання ними положень домовленостей, досягнутих в Мінську.

Крім того, ЄС знову заявив про свою повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, нагадав, що реалізація "мінських домовленостей" залишається ключем до політичного рішення конфлікту на Донбасі та наголосив на відповідальності Росії в цьому питанні.

Нагадаємо, Василь Грицак під час брифінгу також оприлюднив отриману оперативну інформацію про результати та явку на фейкові вибори в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Повну інформацію з брифінгу Служби безпеки України з приводу незаконних виборів в ОРДЛО читайте за посиланням.

Зазначимо, Денис Пушилін і Леонід Пасічник в даний час "виконують обов'язки глав" самопроголошених республік. Пушиліна призначили після вбивства Олександра Захарченка, а Пасічника - після "державного перевороту" в "ЛНР" і втечі Ігоря Плотницького.

Нагадаємо, окупаційна влада "ДНР" розпочала дострокові фейкові вибори ватажка самопроголошеної республіки у своїх "військових частинах".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: вибори в ОРДЛО, заява ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]