Чт, 2024-03-28, 11:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:59
Історія та найкращі пісні переможців "Євробачення" - Kalush Orchestra
Інші останні Культурні новини

Kalush Orchestra: історія та найкращі пісні переможців "Євробачення"

Групу заснував 2019 року Олег Псюк.

Україну на «Євробаченні» цього року представляв реп-фолк гурт Kalush Orchestra, і вони здобули перемогу на конкурсі в Турині. Це паралельний проєкт групи Kalush, який додав до репу народні елементи. Учасниками гурту є Олег Псюк (соліст), Кіліммена і Джонні Дивний, які входять до складу «оригінального» Kalush. У Kalush Orchestra до них приєдналися мультиінструменталісти Тимофій Музичук, Віталій Дужик та Ігор Діденчук.

Групу Kalush заснував 2019 року Олег Псюк. Назву вона отримала на честь рідного міста музиканта Калуш Івано-Франківської області. Олег Псюк написав пост про набір музикантів у Фейсбук. Тоді до нього приєдналися Ігор Діденчук і МС Кіліммен.

Перший кліп групи був на пісню "Не маринуй" був знятий на вулиці Калуша і випущений на офіційному каналі групи YouTube 17 жовтня 2019 року. Цю пісню рекламувала відома реперка Аlyona Аlyona.

У листопаді 2019 року вийшов другий кліп "Ти гониш2, який став дуже популярним. Після випуску цієї пісні Kalush отримали пропозицію про співпрацю з американським хіп-хоп лейблом Def Jam і підписали угоду.

6 грудня 2019 року група виступила на концерті Alyona Аlyona, де представила свої дві вже згадані пісні, а також нову пісню "Гори". 9 грудня знятий в Карпатах кліп на пісню був випущений на YouTube.

До 2021 року група випустила два альбоми і стала дуже популярною в Україні. Kalush записували спільні треки з такими музикантами, як YARMAK, Христина Соловій, Skofka, Jerry Heil, група «Океан Ельзи», Tember Blanche. Всі пісні виконувалися українською мовою.

У 2021 році Kalush оголосили про запуск паралельного проекту – Kalush Orchestra. На відміну від оригінальної групи, яка співала тільки в стилі реп, новий проект став використовувати в піснях народні та фольклорні елементи. Таким чином хлопці популяризували українську культуру.

Наприкінці лютого в Україні почалася повномасштабна війна з рф. Учасник групи Джонні Дивний пішов на фронт, його замінив колишній фронтмен групи «Сальто назад» Саша Таб. У такому складі Kalush Orchestra поїхали на Євробачення 2022. Для конкурсу вони обрали пісню «Стефанія». Фінал Євробачення 14 травня вирішить долю групи. Їм прогнозують перемогу з імовірністю вище 50%.

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс Євробачення відбувається в Італії. Цього року конкурс приймає мальовниче місто Турин. У першому півфіналі 10 травня вже виступили представники 17 країн, серед яких був гурт Kalush Orchestra з України. 12 травня пройшов другий півфінал конкурсу і визначилися всі конкуренти Kalush Orchestra у фіналі.

Увечері 10 травня український гурт «Kalush Orchestra» виступив у півфаналі на «Євробачення-2022». Пісню «Stefania» зал нагородив оплесками стоячи.

Після перемоги Зеленський привітав Kalush Orchestra.

Гурт Kalush Orchestra під час пресконференції після «Євробачення-2022» попросив втрутитися третю країну в евакуацію бійців на «Азовсталі»

Гурт Kalush Orchestra, який став переможцем «Євробачення-2022», знову закликав світ допомогти врятуватися захисникам на «Азовсталі», що у Маріуполі. Під час пресконференції фронтмен гурту Олег Псюк попросив втрутитися третю країну в евакуацію поранених бійців.

"Це біда нашої країни. Хто не знає – це остання блокада, понад тисячу людей оточили з усіх можливих боків, й вони не можуть ніяк вийти. Тому ми просимо втрутитися третю країну, щоб дати їм вихід", – сказав він.

Псюк закликав журналістів писати про ситуацію на "Азовсталі". Він переконаний, що це допоможе переконати світ допомогти нашим бійцям.

"Стукати до влади вашої країни. Допомоги може бути багато. Просимо усіх звернути увагу на це. Це дуже важливо", – наголосив музикант.

Раніше під час виступу Kalush на сцені «Євробачення» закликав урятувати бійців із "Азовсталі".

Нагадаємо, 15 травня в італійському Турині відбувся фінал "Євробачення-2022": переможницею конкурсу стала Україна. Гурт Kalush Orchestra у фіналі конкурсу виступав під номером 12 із піснею "Stefania". Друге місце посіла Велика Британія, третє здобула Іспанія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 422 | Додав: adminA | Теги: пісні, переможці «Євробачення», історія, Kalush Orchestra | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]