Ср, 2024-04-24, 02:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:04
Ім'я прапороносця української команди на відкритті Олімпіади-2016 оголошено
Інші останні Спортивні новини

Прапор України на відкритті Олімпіади-2016 нестиме стрілець Микола Мільчев. Про це у Facebook повідомив Національний олімпійський комітет України.

"Високу честь та відповідальну місію нести прапор України на урочистій церемонії відкриття Ігор ХХХІ Олімпіади, які стартують 5 серпня в Ріо-де-Жанейро, довірено олімпійському чемпіону Ігор 2000 року в Сіднеї, володарю олімпійського рекорду, триразовому рекордсмену світу та володарю 9 нагород Кубків світу зі стендової стрільби, найдосвідченішому і найстаршому спортсмену нашої збірної Миколі Мільчеву, для якого ці Олімпійські ігри стануть вже четвертими в спортивній кар’єрі", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалили самі олімпійці під час загальнокомандних зборів сьогодні в олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро.

"В цьому році виповнюються 30 років моїх виступів у збірній команді. Для мене це четверті Олімпійські ігри. Я завжди мріяв бути прапороносцем нашої олімпійської збірної команди. Сьогодні моя мрія здійснилася. Олімпійською командою на іграх у Ріо-де-Жанейро мені випала висока честь виконати цю місію. Впевнений, що я з гордістю і відповідальністю буду нести прапор України до Олімпійських перемог у Ріо", - прокоментував Микола Мільчев.

Україна потрапила до Топ-10 країн за сумою призових за золото Олімпіади-2016

Україна потрапила в список перших десяти країн, що планують платити своїм спортсменам найбільше за золоті медалі Олімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє Tribuna.ua.

За кожне здобуте золото українські спортсмени отримають 125 тисяч доларів. Вище України в цьому рейтингу розташовуються лише дев'ять країн, серед яких лише одна входить до Євросоюзу - це Італія, яка заплатить своїм спортсменам за "золото" по 184 тисячі доларів.

Також до Топ-10 увійшли чотири країни з Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) - Сінгапур (745 тис.), Індонезія (379 тис.), Таїланд (314 тис.), Філіппіни (237 тис.). Крім того, в списку десяти присутні Азербайджан (510 тис.), Казахстан (250 тис.), Узбекистан (200 тис.) та Бєларусь (150 тис.).

Зазначається, що Велика Британія, Норвегія, Швеція і Хорватія взагалі нічого не платять своїм призерам.

Як повідомлялося, аналітична компанія Gracenote прогнозує Україні шість золотих медалей на Олімпіаді в Ріо. Аналогічний медальний прогноз надали аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: відкриття Олімпіади-2016, прапороносець української команди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]