Чт, 2024-04-18, 06:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
Інтеграційний декрет Союзної держави підписали Путін і Лукашенко: що він передбачає
Інші останні Новини російської федерації

Президент Росії Володимир Путін і диктатор Республіки Білорусь Аляксандр Лукашенко підписали інтеграційний декрет Союзної держави. Він затверджує усі 28 союзних програм. Про це повідомляють ЗМІ.

"Я бачу, ваш підпис під декретом стоїть, усіх членів Вищої державної ради. Якщо ви не проти, я підпишу декрет. Але відповідати будемо всі, не лише я".

Прем’єр-міністр Росії Міхаїл Мішустін зазначив, що союзні програми охоплюють макроекономічну, промислову й аграрну політику держав. За його словами, програми починають поетапно формувати об’єднані ринки нафти, газу та електроенергії двох країн. Також затверджено Нову Військову доктрину і Концепцію міграційної політики Союзної держави.

За словами білоруського президента, перед підписанням документа, на адресу влади лунало багато критики.

«Нас тут усі критикували, чекали, особливо в Росії окремі Telegram-канали, підпишемо ми з вами чи не підпишемо»

Крім того, Аляксандр Лукашенко запропонував створити медіахолдинг Союзної держави.

«Думаю, тут нам треба серйозну реформу провести. Ми могли б створити медіахолдинг Союзної держави. І ті гроші, хай навіть невеликі, не розмазувати по існуючих газетах, журналах, Telegram-каналах та інших Youtube, а, зібравши їх у кулак, за ці ж гроші створити відповідну групу, медіахолдинг та розповідати про те, що відбувається»

За його словами, через 25 років з моменту підписання договору про утворення спільноти Білорусії та Росії, сторони «зроблять черговий важливий крок на шляху союзного будівництва».

Нагадаємо, 9 вересня, у Москві пройшли чергові переговори Путіна та Лукашенка. Підсумком зустрічі стало узгодження всіх дорожніх карт за 28 програмами інтеграції до єдиної Союзної держави.

Водночас, Росія та Білорусь наразі не планують запровадження єдиної валюти у рамках створення Союзної держави.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що в разі злиття Росії та Білорусі, Україна отримає уздовж своїх північних кордонів ще «тисячу кілометрів джерела небезпеки».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: інтеграційний декрет Союзної держав, Путін і Лукашенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]