Пт, 2024-04-26, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:08
Іран запросив у росії техніку та радників для придушення протестів - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Іран звернувся до росії по допомогу в придушенні протестів та попросив надати техніку, а також направити радників для навчання.

Про це повідомляє телеканал Iran International із посиланням на секретні документи.

Із них випливає, що іранський режим готується до тривалої конфронтації з протестувальниками, але стурбований обмеженими ресурсами в живій силі та техніці. Тегеран уже покладається на інформацію з москви для оцінки ситуації всередині країни.

Ця інформація підтверджує припущення, озвучене офіційними особами США в жовтні цього року. Тоді речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявляла, що росія може допомагати Ірану, спираючись на власний досвід придушення демонстрацій. У відповідь Іран постачає зброю рф для війни з Україною.

Сьогодні Міністерство внутрішніх справ Ірану офіційно визнало загибель 200 громадян під час протестів, проте ці дані розходяться з цифрами від правозахисників. За їхніми даними, загинули близько 460 людей.

Іранський духовний лідер створив Корпус вартових ісламської революції, щоб утримати владу. Та корпус сам став владою, бізнесом, мафією і, ймовірно, рольовою моделлю для «ПВК Вагнера»

Масові протести в Ірані спалахнули після смерті Махси Аміні, яку затримала поліція моралі через «неналежний» хіджаб. Протести досить швидко переросли в антиурядові повстання. Силовики на це відповіли жорстокими затриманнями і використанням надмірної сили.

Через це на Іран наклали додаткові санкції Канада запровадила додаткові санкції проти Ірану за постачання дронів росії Канада запровадила додаткові санкції проти Ірану за постачання дронів росії ЄС, Канада та низка інших країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 464 | Додав: adminA | Теги: Іран, протести, техніка, придушення, радники, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]