Чт, 2024-04-18, 08:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Істотного економічного спаду у 2012 році очікує влада Греції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Грецька економіка скоротиться в поточному році більш значно, ніж очікувалося: ВВП знизиться на 5% замість раніше прогнозованих 4,5%, заявив голова грецького Центробанку Георгіос Провопулос.

Він нагадав, що попередня прогнозна оцінка щодо ВВП наводилася Банком Греції в березні 2012 року.

Провопулос відзначив необхідність дотримуватися програми фіскальної консолідації (заходів бюджетно-податкового оздоровлення економіки) і йти курсом реформ, запланованих спільно з представниками "трійки" міжнародних кредиторів (Євросоюз, Міжнародний валютний фонд, Європейський центральний банк). Тільки ці кроки, на його думку, дозволять економіці країни відновитися, повідомляє РБК-Україна .

У рамках свого виступу Провопулос повідомив, що на кону стоїть питання про членство Греції в єврозоні. За словами економіста, у разі сумнівів інвесторів у курсі нового уряду після травневих виборів і відсутності впевненості ринків в готовності суспільства до проведення реформ економічні прогнози для Афін можуть ще більше погіршитися. Провопулос вважає, що економіка єврозони в поточному році продовжить перебувати в рецесії, яка може поглибитися з ескалацією боргової кризи.

Раніше повідомлялося, що чотири найбільші грецькі банки зазнали серйозних втрат після списань за облігаціями, а також через збільшення резервів на проблемні кредити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1168 | Додав: admin | Теги: 2012 рік, влада, економічний спад, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]